Win een duoticket voor Société Lunaire in AMUZ

Laat je op 21 maart in AMUZ verrassen door het jonge ensemble Société Lunaire met hun programma Love & vanity, virtuoze kamermuziek uit de eeuw van de verlichting! Spaarde je tien A-kaartpunten, dan maak je kans op een van de tien duotickets voor dit concert.

Société Lunaire stelt voor zijn concert op 21 maart – ook de Europese dag van de oude muziek trouwens – een boeiend programma samen op basis van artistieke rivaliteit. De uitspattingen en extravagantie aan het Franse hof in de 18de eeuw veroorzaakten internationale afgunst. Pruisen, Londen, Versailles en Berlijn probeerden elkaar te overtreffen met oogverblindende luxe en luisterrijke muziekcultuur. Terwijl de maatschappij kreunde onder armoede en een financiële crisis, leefden Lodewijk XV en Frederik II in een ivoren toren van schoonheid en muziek. Beide monarchen bouwden eigen operahuizen, besteedden massa’s geld aan hun muziekkapel en engageerden de bekendste musici van hun tijd. Die moesten de mooiste muziek componeren waarmee hun opdrachtgevers andere koninklijke hoven de loef konden afsteken.

In het repertoire van Love & vanity speelt de harp een prominente rol. Zowel aan het Franse als aan het Berlijnse hof waren harpisten tewerkgesteld – in Berlijn maar liefst vier. Marie-Antoinette, die harpleraars en -bouwers in dienst nam aan het hof, was de oorzaak van deze hype. Om ‘in’ te zijn, moesten alle dames en hun dochters uit de hogere klasse dan ook de harp leren bespelen. Vanuit Frankrijk verspreidde deze mode zich over Europa en daarbuiten, van Rusland tot de Nieuwe Wereld. Hiermee ontstond een vraag naar harpcomposities voor verschillende niveaus: van muziek voor amateurharpisten die thuis musiceerden tot harpconcerto’s die de grootste virtuositeit vereisten.

Op 21 maart kan je het jonge Société Lunaire aan het werk zien in AMUZ.

Met je A-kaart

Spaarde je 10 A-kaartpunten? Doe mee aan onze wedstrijd en maak kans op één van de tien duotickets voor het concert van donderdagavond 21 maart 2019, 21 uur: Société Lunaire: Love & vanity

Hoe deelnemen?

  • Kijk eerst even na of je op 21 maart zeker vrij bent en of je in het bezit bent van een A-kaartbon.
  • Zoek het antwoord op de wedstrijdvraag: Zoals elk jaar organiseert AMUZ ook in augustus 2019 het zomerfestival Laus Polyphoniae. De hoeveelste editie zal dit al zijn? Tip: https://www.amuz.be/nl/reeks/laus-polyphoniae-nl/
  • Vul je antwoord in op het wedstrijdformulier. Vul alle overige verplichte velden in.
  • Je kan slechts eenmaal deelnemen en enkel met uw eigen A-kaart.
  • Deze wedstrijd loopt tot en met 13 maart 2019.
  • De winnaars worden persoonlijk op de hoogte gebracht.

Meer info

Société Lunaire, Love & vanity

  • do 21/3, 21 uur
  • AMUZ, Kammenstraat 81, 2000 Antwerpen
  • Info & tickets: www.amuz.be | +32 (0)3 292 36 80 | di en do, van 13 tot 16 uur
1 reactie op dit artikel:
Jouw avatar
Manju Ghimite Bhandari

hi