Marktzone in bibliotheek PermekeDries Luyten

Ontdek de nieuwe website van de Antwerpse bibliotheken

Het bibportaal van de Antwerpse bibliotheken heeft een make-over gekregen. Lees wat er verandert.

Responsive webdesign

Een belangrijke vernieuwing is de ondersteuning van mobiele apparaten zoals smartphones en tablets. Het ontwerp schaalt mee met de afmetingen van een scherm, zonder in te leveren op leesbaarheid van tekst of bruikbaarheid. Voortaan bladert u dus ook met uw smartphone snel door de catalogus of verlengt u eenvoudig uw leentermijn met uw tablet.

 

Navigeren via tegels

Het nieuwe bibportaal maakt de bezoekers via een snelle hoofdnavigatie wegwijs in het aanbod en de dienstverlening van de Antwerpse bibliotheken. Er zijn geen dropdownmenu’s maar wel overzichtspagina's en 'tegels' die de gebruiker stap voor stap begeleiden. Elke tegel op een overzichtspagina heeft een titel en een korte toelichting.

 

Is het aanwezig in de bib of niet?

De catalogus zelf kreeg een belangrijke update. Zo verschijnt er nu meteen op het detailscherm van een boek of ander werk of het in de bibliotheek aanwezig is of niet, doorklikken is niet meer nodig. Zoeken gaat nu nog sneller via de suggestielijst, net zoals in Google. Zelfs als u maar een deel van de auteursnaam of titel kent, helpt de catalogus u verder. Zoekresultaten filteren kan zoals vroeger met de aangeboden opties voor materialen, talen, leeftijd, genres, …

 

Mijn Bibliotheek

Mijn Bibliotheek was tot nu toe een aparte tool met een eigen webadres. In het nieuwe bibportaal zijn die functies volledig geïntegreerd. Log in op de website en u krijgt via het menu bovenaan toegang tot een reeks gepersonaliseerde diensten. De leentermijn verlengen, een boek of ander werk uit de catalogus reserveren gaat makkelijk en supersnel, ook op uw smartphone!

 

Altijd op de hoogte

Het nieuwe bibportaal is het vertrekpunt voor al de informatie over de Antwerpse bibliotheken. U vindt er praktische informatie over lidmaatschap en tarieven, collecties en dienstverlening, auteurslezingen en tentoonstellingen en nog veel meer.

 

Ontdek het zelf

http://antwerpen.bibliotheek.be

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!