Fietsen met Slim naar Antwerpen op in een fietsstationSigrid Spinnox

Slim naar Antwerpen breidt uit met extra functionaliteiten

Slim naar Antwerpen breidt uit met extra functionaliteiten om de bereikbaarheid van Antwerpen te vergemakkelijken. Ontdek hoe u slimmer en vlotter in de stad geraakt. 

Met de website en app wil Slim naar Antwerpen de bereikbaarheid van Antwerpen vergroten tijdens de verschillende grote infrastructuurwerken in en rond de stad.

De multimodale routeplanner combineert routes te voet, met de eigen (plooi)fiets, Velo, tram, bus, trein, waterbus en auto. Het is dus bijvoorbeeld mogelijk dat de voorgestelde route u met de eigen fiets of wagen naar het treinstation laat rijden, laat afstappen in het station Antwerpen-Centraal en het laatste stuk te voet of met de Velo laat afleggen. Routes met de auto worden afgeleid naar P+R’s en publieke parkings in de stad om zo van Antwerpen een leefbare stad te maken.

De routeplanner  van Slim naar Antwerpen is nu uitgebreid met heel wat extra vervoersmogelijkheden en functionaliteiten. 

Wat zijn de nieuwe mogelijkheden?

  • Persoonlijk reisadvies via profiel

Voortaan kan u een persoonlijk profiel aanmaken die uw mobiliteitsvoorkeuren verbindt met de multimodale routeplanner. Als u bijvoorbeeld geen auto hebt, met een deelfiets rijdt of enkel gebruik maakt van de trein zal de routeplanner daar rekening mee houden. Bovendien worden er aanvullend ook routes voorgesteld met de elektrische fiets of plooifiets.

  • Alle vervoersmogelijkheden in de buurt op interactieve kaart

De vernieuwde mobiliteitskaart maakt het verder mogelijk om voor eender welke locatie op te zoeken wat de vervoersmogelijkheden zijn. Alle opties worden getoond binnen een straal van 5, 15, 30 of 60 minuten wandelen of fietsen. Zo liggen er bijvoorbeeld op 5 minuten wandelen van de Grote Markt verschillende Velo- en taxistations, meerdere tram- en bushaltes, een elektrisch oplaadpunt voor auto’s en een veer- en waterbushalte.

  • Onmiddellijk snel op weg

De website geeft ook reistips over de slimste, snelste, actiefste of goedkoopste route. Het is verder ook mogelijk om voor de fiets en auto de route-instructies op te vragen of bij het openbaar vervoer na te kijken hoeveel haltes er passeren voor het afstappen. Als u tickets nodig hebt voor een route, wordt u ook onmiddellijk doorgestuurd naar de ticketinformatie en betaalmogelijkheden. 

  • Extra gebruiksgemak

Er zijn ook veel kleine verbeteringen doorgevoerd op basis van feedback van gebruikers. Zo worden wegenwerken op de overzichtskaart niet langer enkel met een punt aangeduid maar met de volledige zone waarop de werken invloed hebben.

Meer info

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!