Voor 17,5 euro per maand krijgt u een Swapfiets

Antwerpen heeft er een nieuw fietssysteem bij: de Swapfiets. Voor een klein maandelijks bedrag krijgt u een kwaliteitsvolle fiets inclusief diefstalverzekering. Bij een defect, zoals een lekke band, komt er binnen de 12 uur een fietsenmaker langs.

Voor 17,50 euro per maand (15 euro voor studenten) krijgt u een fiets met 7 versnellingen, dubbel slot, verlichting en diefstalverzekering.

Bij een defect, zoals een lekke band, komt er binnen 12 uur een fietsenmaker langs aan huis. Die zal de Swapfiets repareren of ‘swappen’ voor een ander exemplaar. U herkent de Swapfiets aan de blauwe voorband.

Duurzaamheid

Het bedrijf hecht belang aan de duurzaamheid van de fiets. Wanneer u uw abonnement opzegt, wordt de fiets verwijderd uit de stad of doorgegeven aan een nieuwe klant. Zo nemen fietsen zonder eigenaar geen plaats in op straat en in de fietsenrekken.

Succes in Nederland

Drie studenten van de Technische Universiteit Delft bedachten de Swapfiets. Met meer dan 33.000 klanten en de prijs voor ‘Dutch Start-up of the Year’ (NIMA) is het al een succes in Nederland. Na 15 steden in Nederland en Leuven is het nu de beurt aan Antwerpen.

Welke zones?

Het service-adres dat u opgeeft (waar men de fiets komt herstellen of vervangen) kan uw thuis- of werkadres zijn. Dat mag een adres zijn in Antwerpen intra-muros of de volledige districten van Deurne, Borgerhout en Berchem.

Meer info

Alles over de Swapfiets
Alles over Slim naar Antwerpen

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!