Wat te doen dit weekend in Antwerpen?

Spring op een muziekboot bij Exposed Music. Dans een gat in de nacht met Tito Paris. Proef van het lekkerste van de Antwerpse Smaakmeesters. Barokke kerken pakken uit met klassieke muziek en toptennis doet de Lotto Arena daveren.

Han Solo viert 'Jubilee'

vrijdag 12 oktober, 20.15 uur; cc Merksem, Nieuwdreef 135, Merksem; 12/14 euro

Nick Proot

Na 10 jaar roepen en tieren, vindt Han Solo het tijd om kritisch terug te kijken naar zichzelf als komiek.

Klik hier voor meer info en tickets

Kaapverdische nacht

vrijdag 12 oktober, 20 uur; De Roma, Turnhoutsebaan 286, Borgerhout; 29/31 euro

Een portie zon nodig? Met Tito Paris en Sara Tavares belandt u in het exotische Kaapverdië. Met hun Creoolse tunes, Afrikaanse ritmes of de samba uit Brazilië stuwen ze uw bloed naar hogere temperaturen.

Klik hier voor meer info en tickets

Fragmenten uit barokopera’s

Dumesny, le haute-contre de Lully​: vrijdag 12 oktober, 20 uur; Sint-Augustinuskerk, Kammenstraat 81, Antwerpen; 28/32/36 euro

In de indrukwekkende Sint-Augustinuskerk vertolken de tenor Reinoud Van Mechelen en zijn barokensemble lyrische aria’s uit barokopera’s.

Klik hier voor meer info en tickets

Proeven bij Smaakmeesters​

vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 oktober; verschillende locaties in de binnenstad, Zuid en Eilandje; gratis en betalend

114 horeca- en speciaalzaken laten u proeven van hun heerlijkste gerechten. Lik vingers en duimen af tijdens een culinaire wandeling.

Ontdek alle Smaakmeesters

Exposed Music

zaterdag 13 oktober, 20 uur; verschillende locaties, Antwerpen-Centrum; 10/14/18 euro

Luisteren naar jazz op een boot varend op de Schelde, zeeschelpenmuziek in een eeuwenoude bibliotheek, beatbox aan het Kattendijkdok. Dit festival boeit door krachtige performances op spannende locaties.

Klik hier voor meer info en tickets

Bollywood aan de Schelde

zaterdag 13 oktober, 20 uur; cc Berchem, Driekoningenstraat 126, Berchem; 14/16 euro

Beleef het Indiase Hollywood in Berchem. Dansgezelschap Bollylicious verbluft met een mix van klassieke Indiase dans, zigeunerstijl uit Rajasthan en onvervalste Bollywoodpasjes.

Klik hier voor meer info en tickets

Naar een film kijken met uw oren

Vele hemels boven de zevende​: zaterdag 13 oktober, 11-17 uur, Groenplaats, Antwerpen-Centrum

In een tot cinema omgebouwde bus kijken blinden, slechtzienden en zienden samen naar de film ‘Vele hemels boven de zevende’. Hallucinant? Neen, realiteit. Dankzij audiodescriptie kan iedereen meegenieten. 

Klik hier voor meer info

Videokunst bonte parade

vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 oktober, 11-17 uur; Cruiseterminal, Steenplein, Antwerpen-Centrum; gratis

Een bonte stoet van Antwerpenaars vormde vorig jaar een ‘parade van mannen, vrouwen en diegenen die vanuit de verte op vliegen lijken’. Kunstenaar Thomas Verstraeten maakte er een videovoorstelling van.

Klik hier voor meer info

Toptennis op de European Open

zondag 14 oktober, 11 uur; Lotto Arena, Schijnpoortweg 119, Merksem; 5/10 euro

Een spannende tennismatch op zondagochtend? Ga naar de openingswedstrijd van de  European Open met uw sportminnende kroost, vrienden of familie.

Klik hier voor meer info en tickets

Muziek uit de tijd van Rubens

zaterdag 13 en zondag 14 oktober, 15-17 uur; Begijnhofkerk, Rodestraat 39, Antwerpen-Centrum, 15/20 euro

Was Rubens fan van Italiaanse liederen? Naar welke muziek luisterde de meester? Barokensemble RedHerring en twee virtuoze zangers laten het u horen in de intieme Begijnhofkerk.

Klik hier voor meer info en tickets

Antwerp ART FAIR

van donderdag 11 tot en met zondag 14 oktober; Antwerp Expo, Jan Van Rijswijcklaan 191, Antwerpen-Kiel; 7 / 10 euro / gratis voor begeleide minderjarigen

80 internationale galerijen uit alle hoeken van de wereld stellen hun kunst tentoon op deze beurs. Ze stellen origineel werk voor van gevestigde artiesten, maar focussen ook op jong, opkomend talent.

Klik hier voor meer info en tickets

Gratis activiteiten in Antwerpen

Veel voorstellingen, musea en activiteiten kan u gratis zien, bezoeken en doen.

Bereikbaarheid

Gebruik fiets, openbaar vervoer of een park-and-ride. Of combineer vervoerswijzen op slimnaarantwerpen.be.

A-profiel

Met een A-profiel krijgt u nieuws op maat, hoeft u niet steeds dezelfde gegevens in te vullen bij een aanvraag en kan u reageren op artikels. Meld u hier aan met uw A-profiel. Nog geen A-profiel? Maak er één aan.

Antwerp Museum App

Download de gratis Antwerp Museum App, dat zijn alle Antwerpse musea in één app. De ideale gids tijdens uw bezoek aan de Antwerpse musea en de stad. Alles over de Antwerp Museum App

Stad Antwerpen op YouTube

Ontdek nog meer video’s over het vrijetijds- en dienstverleningsaanbod in Antwerpen: abonneer u op het YouTube-kanaal van stad Antwerpen.​