Contacteer stad Antwerpen

stad Antwerpen

Wat doet de stad

Jong, oud, man, vrouw, non-binair, hetero, queer, geboren in België of ergens anders. Waar je ook in gelooft, of Nederlands nu je moedertaal is of niet, met of zonder beperking of gewoonweg niet in een hokje te plaatsen: Antwerpen is er voor iedereen.

Discriminatie, racisme en intimidatie zijn nog steeds een dagelijkse realiteit. Maar samen kunnen we het verschil maken. Kom op voor elkaar en toon dat discriminatie, racisme en intimidatie geen plek hebben in onze diverse stad. Bouw mee aan een Antwerpen waar iedereen 100% zichzelf kan zijn.

 

Campagne Allemaal Antwerpenaar

De campagne Allemaal Antwerpenaar roept op om altijd te reageren wanneer je discriminatie ziet. De campagne is zichtbaar in het straatbeeld, openbare instellingen maar ook bij verschillende bedrijven, scholen, organisaties en online. Want discriminatie, racisme en (seksuele) intimidatie zijn helaas nog steeds een realiteit. De campagne geeft handige tips zodat mensen leren hoe ze op een gepaste manier kunnen reageren.

Via een interactieve quiz ontdek je welk reageertype je bent, en krijg je tips op maat. Je kan ook leren reageren via een laagdrempelige e-learning.

 

Initiatieven van de stad

Stad Antwerpen neemt zelf initiatieven om inwoners te helpen zich 100% Antwerpenaar te voelen. Bijvoorbeeld het toegankelijker maken van verschillende gebouwen en openbare ruimtes, aanpakken van discriminatie op de arbeids- en huurwoningmarkt en ondersteuning van mensen met een beperking, LGBTQI+ personen en anderstaligen.