Over Antwerpen Autovrij We Make You Happy

Wat is Antwerpen Autovrij?

Komt u op zondag 17 september ook naar de stad? Antwerpen Autovrij is al 15 jaar een fijne gelegenheid om - letterlijk - eens stil te staan bij de mobiliteit in de stad, over hoe we Antwerpen actief en bereikbaar kunnen houden. Deze dag nodigt u uit om na te denken over de beste manier om u te verplaatsen. Waar gaat u heen? Wanneer moet u daar zijn? Bent u alleen of met meer? Hoe komt u terug?

Mobiliteit in de stad

Wie in de stad woont, is gewend aan druk verkeer. Het aantal stadsbewoners stijgt, waardoor er de komende jaren ook steeds meer mensen zullen zijn die zich door Antwerpen bewegen: te voet, met de fiets, tram of auto – op weg naar school, het werk, de bakker en de supermarkt, naar het café, theater en voetbalveld, voor een bezoekje aan vrienden of familie, om patiënten te verzorgen of om pakjes af te leveren,…

De stad investeert sterk in een nieuwe mobiliteit: meer fietspaden, betere verbindingen, nieuwe tramlijnen, P+R’s aan de rand van de stad, veiliger verkeer, minder vervuilde lucht. Om al die plannen te realiseren, staan er de komende jaren heel wat wegenwerken op het programma. Om het verkeer toch zo vlot mogelijk te laten verlopen, treft de stad altijd de nodige maatregelen. U vindt ze op op onze site. U kan er bijvoorbeeld uw route plannen om wegenwerken te vermijden, nagaan waar u vlot kan overstappen op het openbaar vervoer of hoe u met uw fiets of Velo-deelfiets minstens even snel op uw bestemming geraakt. Zo spaart u niet alleen tijd en/of geld uit, maar draagt u ook bij aan een veiligere en properdere stad.

Evenement met traditie

In dit kader koestert Antwerpen inmiddels al ruim tien jaar de traditie om bewoners én bezoekers een dag lang te laten genieten van een autovrije binnenstad. Zodat u fietsend of te voet de stad eens vanuit een ander perspectief kan bekijken. Of met de kinderen op straat kan spelen.

Verder is Antwerpen Autovrij meteen ook een ideale moment om u via een mobiliteitsmarkt te laten kennismaken met het nieuwste-van-het-nieuwste op vlak van stadsvriendelijke mobiliteit: dé gelegenheid om eindelijk eens zo’n e-fiets te proberen, of nieuwe vormen van autodelen te ontdekken. Of om erachter te komen hoe er ook bij u in de buurt een buurtparking- of fietsenstalling kan komen, zodat er meer ruimte in op straat vrijkomt. Op de Groenplaats worden verschillende infototems voorzien waarop u extra informatie terugvindtover de verschillende mobiliteitsprojecten in en rond Antwerpen.

Dus aarzel niet en noteer zondag 17 september 2017 alvast in uw agenda! Begin uw dag aan het infopunt op de Meir, waar u kan ontdekken wat er allemaal te beleven valt en waar. Dan kan u ten volle genieten van een autovrij Antwerpen.

Wist u dat…

Autovrij’ een onderdeel is van de Week van de Mobiliteit? Tussen 16 en 22 september kan iedereen deelnemen aan een reeks uiteenlopende activiteiten rond mobiliteit. Neem je fiets op Woensdag Fietsdag en rijd mee met het grootste peloton van Vlaanderen, spreek af met collega’s om op Car Free Day op donderdag 21 september 2017 met zijn allen met de fiets, het openbaar vervoer of carpoolend naar het werk te komen. Neem ook een kijkje op de website en ontdek mobiliteitsvriendelijke ideeën over wat je zelf het hele jaar door kan doen met je gezin, in je buurt of op weg naar school of je werk. ….