Over Antwerpen Autovrij We Make You Happy

Het feest voor een betere mobiliteit

Komt u op zondag 17 september ook naar de stad? Antwerpen Autovrij is al meer dan tien jaar een feest voor een andere en betere mobiliteit. De fiets, de auto, de tram, de bus, de trein, te voet … elk vervoermiddel speelt zijn rol. Een mens is een gewoontedier. Vermits de samenleving evolueert, passen we het best onze gewoonten aan. Antwerpen Autovrij reikt nieuwe ideeën aan en wil u verleiden om u anders te verplaatsen.

Antwerpen Autovrij is een uitnodiging om na te denken over het passende voertuig voor elke verplaatsing. Waar gaat u heen? Wanneer moet u daar zijn? Bent u alleen of samen? Heeft u bagage? Hoe komt u terug?


De stad investeert in een nieuwe mobiliteit: meer fietspaden, betere verbindingen, nieuwe tramlijnen, Park & Ride’s aan de rand van de stad, veiliger verkeer, minder vervuilde lucht. Om al die plannen te realiseren, staan er de komende jaren heel wat wegenwerken op stapel. Tijdens die werken zorgt de stad altijd voor minder-hinder maatregelen – u vindt ze op www.slimnaarantwerpen.be. U kan er bijvoorbeeld uw route plannen om wegenwerken te vermijden, nagaan waar u vlot kan overstappen
op het openbaar vervoer of hoe u met uw fiets of Velo-deelfiets minstens even snel op uw bestemming geraakt.


Antwerpen Autovrij is een dag om te genieten van een stad met weinig verkeer. Er zijn allerlei evenementen, activiteiten en belevenissen, ideaal voor een leuke uitstap. Het is vooral de ideale dag om iets nieuws uit te testen voor uw vervoer naar of in Antwerpen.

Begin uw dag aan het infopunt op de Meir, waar u kan ontdekken wat er allemaal te beleven valt en waar. Dan kan u ten volle genieten van een autovrij Antwerpen.