Bij welke organisaties kan u terecht?

Aarzel niet om hulp te zoeken als u het slachtoffer of getuige bent van fysiek of verbaal geweld omwille van iemands geaardheid. Heel wat personen en diensten kunnen u bijstaan. 

Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen

Organisatie die de gelijkheid van vrouwen en mannen waarborgt en bevordert. U kan bij het instituut terecht als u slachtoffer of getuige was van discriminatie op basis van geslacht. Ook voor meer informatie over uw rechten kan u het instituut contacteren.
https://igvm-iefh.belgium.be/nl

Unia

Iedereen die zich in België gediscrimineerd voelt of er getuige van is, kan bij Unia terecht. De organisatie informeert u over uw rechten en zoekt samen met u naar een oplossing.
www.unia.be

​Pimento

Organisatie die zorgt voor informatie, participatie en vorming voor kinderen, jongeren en hun begeleiders. Ze hebben een ervaringsgericht vormingsaanbod.
www.pimento.be 

Sensoa

​Sensoa helpt om te praten over relaties, seksualiteit, grensoverschrijdend gedrag, seksuele diversiteit enzovoort. Ze bieden vormingsmateriaal aan en organiseren interessante opleidingen.
www.sensoa.be

www.seksuelevorming.be

Ella

Expertise- en kenniscentrum voor gender en etniciteit. De organisatie helpt meisjes en vrouwen om te participeren en te emanciperen. Ze richt zich op etnisch-culturele minderheden in Vlaanderen. Ella biedt info en organiseert vormingen voor jongeren en intermediairs.
www.ellavzw.be

RoSa

RoSa vzw is een expertisecentrum voor gelijke kansen voor mannen en vrouwen, feminisme en gender. RoSa biedt ook workshops op maat aan voor iedereen die meer wil weten over deze thema’s.
www.rosavzw.be

Jongerenadviescentrum (JAC)

Jongeren kunnen met al hun vragen terecht bij de Jongerenadviescentra (JAC) voor een gesprek, afspraak of chat
www.jac.be  

Cavaria

Koepelorganisatie van Vlaamse en Brusselse holebigroepen. Zij geeft vormingen in het onderwijs om het holebi- en transgenderthema bespreekbaar te maken in de klas en binnen de school.
www.cavaria.be

Het Roze Huis

Koepelorganisatie met een eigen werking en een aanbod van meer dan 30 lokale verenigingen.
www.hetrozehuis.be