In Antwerpen kan iedereen stralen

Tussen 8 juli en 11 augustus is de kans groot dat u de regenboogkleuren tegenkomt. Zowel online als in het straatbeeld veranderen de stad en haar partners hun logo's in een regenboogvlag. En tussen 7 en 11 augustus vindt de Antwerp Pride plaats. Antwerpen toont zo dat het achter de holebi- en transgendergemeenschap staat.

Blijvende aandacht 

Hand in hand op straat lopen of een woning huren met uw lief. Voor veel holebi's, biseksuelen en transgenders is dat niet vanzelfsprekend. Fysiek en verbaal geweld, discriminatie op de huurmarkt en haatdragende commentaren online komen nog te vaak voor. Mensenrechtenorganisaties merken de laatste jaren een stijging van het aantal aangiftes van haat tegen holebi's en transgenders. Hoewel dat niet noodzakelijk betekent dat holebi- en transfobie toeneemt in ons land, is het wel een signaal dat de problematiek blijvende aandacht vraagt.

Regenboog voor verdraagzaamheid

Net zoals vorig jaar voert de stad een campagne tegen holebi- en transfobie. En ook nu kiest ze ervoor om haar icoon, de stralende A, in te zetten voor deze campagne. Zowel online als in het straatbeeld zal die ‘grote omschakeling’ zichtbaar zijn. Op deze eenvoudige maar krachtige manier toont de stad dat ze achter holebi’s en transgenders staat. En dat ze gelooft in diversiteit en respect. Kortom: dat in Antwerpen iedereen kan stralen. 

Doe mee

Ook u kan Antwerpen mee doen stralen. Dat doet u zo: 

  • Haal een gratis regenboogpin op en speld ze op.
  • Deel dit artikel. 
  • Neem een foto van de luifel op het Theaterplein en post hem op uw sociale media met #AntwerpenStraalt.
  • Plaats de regenboogvlag op uw profielfoto op sociale media.
  • Ga eens kijken op de spectaculaire Antwerp Pride van 7 tot 11 augustus en bezoek dan meteen het Antwerp Queer Arts Festival.
  • Alle beetjes helpen. Doe een melding als u getuige of slachtoffer bent van verbaal of fysiek geweld. Hoe meer meldingen, hoe beter gespecialiseerde organisaties en de politie zicht krijgen op de situatie en actie kunnen ondernemen.