Open data en services à la carte

Op zoek naar data om jouw app of website te kunnen ontwikkelen? Laat je hierdoor niet beperken, want de Stad Antwerpen stelt honderden datasets en services beschikbaar waar je gretig gebruik van kan maken. De enige voorwaarde is een correcte bronvermelding.

Stad Antwerpen stelt data open voor elke app- of webontwikkelaar

Open data

Maak bij de ontwikkeling van jouw digitale platform gebruik van alle datasets die terug te vinden zijn op de open data website van Stad Antwerpen. Hierop vind je honderden datasets over uiteenlopende onderwerpen zoals mobiliteit, onderwijs, luchtkwaliteit en museumcollecties. Nood aan geografische data? Neem dan eens een kijkje op het open geodataportaal. Al deze datasets kan je vrij gebruiken onder de open data licentie. Voor demografische gegevens wijzen we jou graag door naar de buurtmonitor.  Bestuursdocumenten zoals college- en gemeenteraadsbesluiten staan in de toepassing eBesluit.  Alle informatie op de website www.antwerpen.be is eveneens vrij te gebruiken als open data.

Open services

Naast datasets worden er door de Stad Antwerpen heel wat services ontwikkeld voor het achterliggende platform van Antwerpen.be. Ook deze services kan jij benutten voor de ontwikkeling van jouw digitale toepassing.

De eerste functionaliteit die de stad Antwerpen vrijgeeft als open service is het A-profiel. Integreer dit profiel in jouw digitale applicatie zodat de toekomstige gebruiker zich met een reeds gekend A-profiel kan aanmelden. Ons gemeenschappelijk doel: burgers met hun A-profiel gegevens laten inloggen op zoveel mogelijk Antwerpse websites. Meer info over open services vind je op de website van Digipolis Antwerpen.