Man met laptop aan een bureau

C@R - een communicatie-app voor bestuurders

Stefan Detrez is één van de winnaars van de wedstrijd Apps from Antwerp met zijn app C@R. C@R is een communicatie-app die bestuurders op de baan met elkaar in contact brengt. Je communiceert door foto’s of video’s te sturen, te bellen of videogesprekken op te nemen. 

Vele voordelen

Heeft u ooit al eens meegemaakt dat uw koplichten het niet meer doen? Of dat uw fiets niet goed bevestigd is op de fietsendrager op uw auto? In dat soort gevallen kunnen andere bestuurders op de baan u via de c@r-app melden dat er iets misloopt. “Een communicatie-app voor auto-bestuurders. Eenvoudiger kan je het niet zeggen.”, zo omschrijft Stefan Detrez de app zelf.

De app heeft ook een Live map die de bestuurders in uw omgeving weergeeft. U kan deze map raadplegen als u de dichtstbijzijnde bestuurder wil contacteren.  

Niet enkel in noodsituaties kan u de c@r-app gebruiken, maar ook wanneer u gewoon wil communiceren met de bestuurder naast u. Het doel is om de mensen in contact te brengen met elkaar. Misschien wel het begin van een mooie vriendschap? 

Hoe werkt de app?

U kan de app downloaden voor Android en Apple. Belangrijk is dat u een handsfree smartphone houder aanschaft. Zo kan u tegelijkertijd rijden en communiceren met medebestuurders. Binnenkort zal de app ook beschikbaar zijn voor Android Auto en Apple Carplay. 

In de app kiest u er zelf voor om een profiel te maken of om anoniem te blijven. Daarna kan u communiceren met eender wie op de baan. Opgelet, bestuurders kunnen andere bestuurders blokkeren en aangeven in geval van misbruik.  

Om de app te downloaden en voor meer informatie, kan u terecht op de website van c@r.

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!