Gelukszaaiers

De Gelukszaaiers lanceren App die geluk verspreidt

De Gelukszaaiers lanceerden op 6 maart een opvallende applicatie. Die zet de gebruiker aan om iets te gaan doen waar hij of zij echt gelukkig van wordt. Het idee was 1 van de 3 winnaars van de wedstrijd Apps from Antwerp en kreeg steun voor de ontwikkeling van de app.  

“Het gaat om het delen van ervaringen die je gelukkig maken,” vertelt Thijs Van den Brande, één van de initiatiefnemers. “De Gelukszaaiers is de ideale app om vanuit positieve ervaringen anderen in de buurt te ontmoeten. Je kan immers beslissen om mee te gaan doen aan een activiteit die iemand anders gelukkig maakt. Op de kaart zie je wat er in de buurt te doen is.”

Sociaal contact brengt geluk

De Gelukszaaiers speelt voor de ontwikkeling van haar app in op 2 belangrijke resultaten uit het geluksonderzoek [1]:

  1. Geluk is deels een werkwoord
  2. De sociale contacten van mensen hebben veel impact op het persoonlijk welbevinden.

“Daarnaast gaan we ook zelf onderzoeken wat de impact is van de app op het persoonlijk welbevinden van de gebruikers. Want geluk is geen gedoe voor geitenwollensokken-wereldverbeteraars. Het is niet omdat geluk in grote mate persoonlijk is, dat het niet meetbaar is."

Stories of happiness

Tijdens de bouwfase van de app viel het volgens Samuel Overloop op hoe geluk mensen kan inspireren en enthousiasmeren. Er zijn al een tiental kandidaten om ‘stories of happiness’ te verzamelen, korte verhalen waarin we gebruikers van de app aan het woord laten om te vertellen over wat hen gelukkig maakt.

Enthousiaste partners

"De mensen van iCapps hielpen ons met het design van de app, vanuit Cloudway werd iemand enkele dagen vrijgesteld om ons te ondersteunen en in ons partnerschap met AppFoundry bleek dat het voor hen meer betekende dan een gewoon project voor een klant. ​Apps from Antwerp heeft ons een sterke financiële boost gegeven om de app op te leveren, maar zonder de bijkomende steun zou het zeer moeilijk zijn geweest om tot zo’n prachtige app te komen op slechts 3 maanden tijd."

Starten in 1 wijk

In de eerste plaats wil Gelukszaaiers een grote groep gebruikers verzamelen op een relatief korte afstand van elkaar. "Op die manier kunnen we garanderen dat er voor de gebruikers ook regelmatig geluksactiviteiten in hun buurt op de kaart komen. Daarom ligt de focus op de wijk tussen de Mechelsesteenweg, Brederodestraat en Jan Van Ryswycklaan.

Maar alle geïnteresseerden kunnen zich opgeven als beta-tester op de website www.gelukszaaiers.be. De komende dagen en weken rollen er dan verschillende uitnodigingen uit.


[1] De gebruikte methode is de Steen Happiness Inventory, dewelke ook werd gebruikt in het Grote Geluksonderzoek, uitgevoerd aan de KU Leuven in 2014 door oa. Leo Bormans & Prof. Patrick Luyten. Deze methode is zeer goed in staat om verschillen op het vlak van geluk te meten.

Meer info

gelukszaaiers.be

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!