Groepsfoto team Roeku vlnr. Anthony Vertstraete, Ruben Miessen, Pepijn Van de Putte

Team ROEKU geeft tips aan toekomstige deelnemers

Heel wat winnaars werden dankzij Apps from Antwerp op weg geholpen om hun digitale droom waar te maken. Ex-deelnemer en winnaar Pepijn Van de Putte van team ROEKU geeft graag tips aan toekomstige deelnemers.

1. Ken je markt

​“Alles valt of staat met grondige research. Er is niets zo belangrijk dan jouw potentiële markt door en door te kennen. Weet wat de problemen en de mogelijkheden zijn. Maak een uitgebreide SWOT-analyse van de markt die jij wil bespelen.”

2. Ontwikkel een duurzaam product

“Dromen zijn er om te verwezenlijken, maar in een harde economische wereld is het maar best dat die dromen commercieel haalbaar zijn. Stel jezelf dus zeker de vraag of datgene wat je zal ontwikkelen een winstgevend concept kan zijn.”

3. Leer uit je fouten

“De creatie van een nieuwe app of website gaat niet zonder slag of stoot. Af en toe ga je weleens onderuit, maar dat is niet erg. Leer uit de fouten die je maakt en zet door.”

4. Maak tijd voor jouw project

“Het ontwikkelen van een nieuw digitaal platform vraagt tijd. Hoe meer tijd je kan vrijmaken voor je project, hoe sneller je stappen vooruit zal zetten. Neem ook tijd om de dingen grondig te doen zodat je klanten tevreden zijn over jouw ontwikkeling."

5. Wees uniek en vernieuwend

“Vandaag zitten we in een digitale wereld waar al erg veel tools gelanceerd zijn. Probeer bij de uitwerking van jouw idee rekening te houden met wat er al bestaat. Kies eerder voor iets uniek en vernieuwend dan de strijd op te zoeken met reeds gekende en grote spelers.”

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!