Foto van het MAS met smartphone ervoor waar de vroegere situatie op staat (tekening van oud gebouw)

Verdwaal in historisch Antwerpen met de app Retronautis

Tarak Labiad is met zijn app Retronautis één van de winnaars van de wedstrijd Apps from Antwerp. De app gidst u door het oude Antwerpen met honderden historische foto’s en illustraties. 

Digitale stadsgids

De app Retronautis is een digitale stadsgids waarmee u terug duikt in het Antwerpen van weleer. De app  geeft met korte teksten, illustraties en foto’s uitleg over historische plekken in Antwerpen.

U navigeert door 3 verschillende kaarten: een hedendaagse kaart, de Scheepers kaart uit 1880 en de Virgilius Bononiensis kaart uit 1565. Ze doen u wegdromen én verdwalen in het oude Antwerpen. In de video hieronder krijgt u al een voorproefje van de honderden historische foto's in de app.

 

Een droom in vervulling

Dankzij Apps From Antwerp ging er voor Tarak Labiad een droom in vervulling: “Ik heb handelsingenieur gestudeerd aan de Universiteit Antwerpen en heb een passie voor de geschiedenis van deze stad."

"Mijn grootvader vertelde me vroeger vaak over het oude Antwerpen en over al die prachtige stadspaleizen die men had afgebroken. Hij leerde me zo de wijze les dat verandering niet altijd verbetering betekent. Ik droomde ervan om het oude Antwerpen terug tot leven te wekken. Dankzij het winnen van de wedstrijd Apps From Antwerp is dat nu gelukt.”

Download de app​

Wilt u ook verdwalen in de Antwerpse geschiedenis? Download de app Retronautis:

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!