Organisator Apps from Antwerp Michel Depière

"We zijn niet langer een populariteitswedstrijd​"

Apps from Antwerp is intussen een vaste waarde bij de Stad Antwerpen. Sinds de lancering in 2012 tot vandaag houdt het project mooi stand. "Intussen is er wel wat veranderd aan het concept, maar het hoofddoel is dezelfde gebleven: digitale innovatie die burgers, bedrijven en bezoekers ten goede komt", vertelt organisator Michel Depière.

Op vrijdag 26 oktober wordt het startsignaal voor Apps from Antwerp gegeven op de hackathon. Het evenement waar iedereen welkom is om zijn of haar meest innoverende digitale idee voor te stellen. 

Geen publieke stemming meer

Na een grondige evaluatie besluit de Stad Antwerpen om het project Apps from Antwerp anders aan te pakken. “We hebben wel wat gesleuteld aan het project. De grootste verandering is de afschaffing van de publieke stemming. Apps from Antwerp is niet langer een populariteitswedstrijd. Dit keer verloopt alles via een onpartijdige professionele jury die drie winnaars kiest."

Op deze editie worden er ook enkel 'gouden medailles' uitgedeeld. "Elke winnaar krijgt een subsidie van €18.000 en 6 uur ondersteuning van een expert. We maken geen onderscheid meer tussen een eerste, een tweede en een derde plaats."

Een betere stad voor iedereen

Digitale vooruitgang is troef bij de Stad Antwerpen. “Dankzij projecten als Apps from Antwerp schakelen we externen in om van de stad een betere plek te maken voor bewoners, bedrijven en bezoekers. Met Apps from Antwerp streven we samen naar een meer digitale stad.”

Zowel stad als burger gaan een digitale toekomst tegemoet. “Een probleem dat moeilijk lijkt is digitaal soms gemakkelijk op te lossen en dat willen we vooral stimuleren. Belangrijk is dat we bij elke innovatie een zo breed mogelijk publiek bereiken. De ontwikkeling van een digitale stad zal altijd een evenwichtsoefening  zijn tussen het innoveren en voorop lopen aan de ene kant en het gebruik maken van gevestigde waarden aan de andere kant."

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!