Teams aan het werk op de hackathon Apps from Antwerp

Win een subsidie van €18.000 met Apps from Antwerp

Loop jij al jaren rond met een geweldig idee voor een mobiele applicatie of website die het leven van de Antwerpenaar kan vergemakkelijken? Schrijf je dan vandaag nog in voor Apps from Antwerp en wie weet lanceer jij binnenkort jouw idee op de markt!

Op vrijdag 26 oktober organiseert de Stad Antwerpen een hackathon voor app- of webontwikkelaars, creatievelingen en bedrijven. Stel jullie meest innovatieve en creatieve digitale idee voor aan een professionele jury en maak kans op een subsidie van €18.000 en 6 uur ondersteuning van een expert binnen jouw gekozen thema. Het einddoel: drie kant-en-klare apps of websites op de markt brengen.

Drie centrale thema’s

Voor de editie van dit jaar staan er drie thema’s centraal. Thema’s die geselecteerd werden op basis van informatievergaring uit enquêtes en workshops. Het is aan jou om een thema te kiezen en daar een digitaal idee voor te ontwikkelen.

Thema 1: deeleconomie (met uitzondering van accommodatie, voeding of mobiliteit)

Burgers delen steeds meer met elkaar. Zowel goederen als diensten worden, al dan niet tegen betaling, meer en meer met elkaar uitgewisseld. Creëer een digitale applicatie die de deeleconomie stimuleert en/of vergemakkelijkt. Zoek geen concurrentie met bestaande grote platformen maar zoek jouw hoekje van de markt waar ruimte is. Er zijn al genoeg airbnb’s, uber’s en food sharing apps in de wereld.

Thema 2: actief bezoeken

Ontwikkel een app of website waarbij je bezoekers van de stad, zowel toeristen als eigen bewoners, activeert om de stad op een andere manier te verkennen.

Thema 3: professioneel netwerken

De stad is de plaats om te netwerken met allerhande professionals en bedrijven. Til met jouw app of website het professioneel netwerken naar een hoger niveau.

Iedereen is welkom

Iedereen met goede ideeën of programmeringsvaardigheden kan zich inschrijven voor de hackathon. Wij denken aan creatieve denkers, app- of webontwikkelaars en (startende) bedrijven. Schijf je in als groep of als individu. Groepen bestaan uit minimum drie en maximum zes teamleden. Individuen vormen op de dag zelf een groep.

Een professionele jury

Na een brainstormsessie is het tijd om jullie idee te pitchen voor een professionele jury. Deze jury bestaat uit het peter- of meterbedrijf dat de winnaar zal coachen, vertegenwoordiger(s) van Digipolis en de Stad Antwerpen en een of meerdere externe experten in verband met het thema. Overtuig hen binnen een tijdspanne van 10 minuten van jullie idee.

Subsidies voor drie winnaars

Heeft jouw groep op 26 oktober hét beste idee voorgelegd? Dan gaan jullie naar huis met €18.000 en 6 uur ondersteuning van een bedrijf die expert is binnen het thema. Geld en ondersteuning die jullie rechtstreeks in jullie project pompen. Voor de oplevering van het MVP (minimum viable product) krijg je drie maanden tijd. Een strakke deadline, maar zeker haalbaar volgens de winnaars van de vorige edities.

Waag je kans en schrijf je vandaag nog in!

Meer info over de voorwaarden: lees het wedstrijdreglement

 

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!