Winnaars ‘Apps from Antwerp’ bekend

Retronautis, C@r en De Gelukszaaiers zijn de drie winnaars van de ontwikkelwedstrijd Apps from Antwerp. Ze krijgen steun van de stad om hun app verder te ontwikkelen. 

Na het succes van de vorige editie organiseerde de stad Antwerpen de wedstrijd Apps from Antwerp dit jaar opnieuw. In september ging de selectie van start. Eind oktober konden kandidaten hun app voorstellen aan een professionele jury. 

Drie winnaars

Retronautis: Deze toepassing toont hoe de stad door de jaren heen veranderd is. Op basis van geschiedkundige kaarten toont de app foto’s van vroeger én nu.

C@r: Aan de hand van nummerplaten laat deze toepassing gebruikers communiceren met andere auto’s.

De gelukszaaiers: Een applicatie die gebruikers activiteiten laat delen waar zij gelukkig van worden. Anderen kunnen dan afspreken om deze activiteit samen te beleven.

Uitwerking

De winnaars krijgen 18.000 euro van de stad en hulp van een extern bedrijf bij de verdere uitwerking van de toepassing.

Meer info

www.appsfromantwerp.be

2 reacties op dit artikel:
Jouw avatar
jurgeng

Proficiat aan de drie winnaars! Ik ben nu wel nieuwsgierig waar ik die apps kan vinden...

Jouw avatar
mdepiere

Beste jurgeng, de winnaars krijgen nu enkele maanden om hun minimum viable product af te werken; een basis versie die bruikbaar is voor het publiek. Het is dan aan hun om te beslissen om direct te lanceren of het eerst nog te verfijnen. Houdt zeker appsfromantwerp.be in de gaten voor meer informatie.