Veelgestelde vragen Apps from Antwerp

Wie mag er deelnemen?

Iedereen is welkom op de hackathon Apps from Antwerp. Mannen of vrouwen, studenten of jonge starters, individuen of groepen, creatievelingen of techneuten. Iedereen mag zich inschrijven om deel te nemen aan dit digitale evenement. Je moet zelfs niet van Antwerpen zijn, zolang de stad er beter van wordt is het goed!

Betaal ik inschrijvingsgeld voor de hackathon?

Neen, een deelname aan de hackathon is volledig gratis.

Ben ik verplicht om open data te gebruiken in mijn app?

Neen, maar neem zeker een kijkje op de site van Stad in Cijfers, want er zijn veel meer gegevens beschikbaar dan je misschien denkt. Bovendien kunnen de datasets je inspireren tot een groter en beter project

Wanneer weet ik of ik gewonnen heb?

We sluiten de hackathon af met een officiële plechtigheid waarop de laureaten bekend worden gemaakt. Je weet diezelfde dag dus of je al dan niet gewonnen hebt. (*We nemen een paar dagen om te kijken of alles klopt volgens de regels)

Hoeveel begeleiding krijg ik van de Stad Antwerpen na de hackathon?

We zorgen ervoor dat jullie alle fondsen krijgen en doen een intro vergadering om vast te stellen wat er wanneer wordt opgeleverd. Tijdens deze intro vergadering geven we uiteraard ook wat tips mee. 

Wordt mijn app na de wedstrijd aangekocht door de stad Antwerpen?

Neen, de bedoeling is om apps te maken met als doelgroep de Antwerpenaar in brede zin (bewoners, bezoekers, bedrijven of studenten). Jij blijft na de wedstrijd eigenaar van jouw app, de stad koopt de app niet aan, en neemt die ook niet in beheer. Dien dus geen case in voor een app voor stedelijke de administratie (zoals een app om bouwvergunningen te behandelen), maar wel een case voor apps voor de Antwerpenaar.

Mag ik mijn ontwikkelde product doorverkopen na de wedstrijd?

Jij blijft, samen met je groepsleden, eigenaar van en eindverantwoordelijke voor de gebouwde app. Jullie beslissen zelf over de toekomst van de app.

Ik heb nog vragen?

Meer informatie over de wedstrijd en de kleine lettertjes vind je in het wedstrijdreglement. Je kan ons ook steeds contacteren via appsfromantwerp@stad.antwerpen.be