stad Antwerpen - Frederik Beyens
Vrijwilligers lijmen potscherven aan elkaar. Sigrid Spinnox

Bezoek het Felixatelier op Museumnacht

Op zaterdag 5 augustus zijn de Antwerpse musea extra lang open. Tijdens de Museumnacht bezoekt u de musea in de late uurtjes, wat zorgt voor een unieke belevenis. De stadsarcheologen nodigen u uit om in het Felixatelier kennis te maken met stadsarcheologie. 

Het Felixatelier is de plek waar het archeologisch erfgoed van de stad Antwerpen wordt verwerkt en onderzocht. Tijdens Museumnacht kan u in het Felixatelier een expo over de archeologie van Antwerpen bezoeken terwijl kinderen opgegraven potten in elkaar puzzelen. U kan er voor één keer archeologische bodemvondsten zoals aardewerk of dierenbeenderen aanraken. De Foodarcheoloog serveert er bovendien een geestrijk drankje, gebaseerd op eeuwenoude ‘botanicals’ uit de Antwerpse bodem. 

Expo: de stad is een schat

Aan de hand van archeologische bodemvondsten, opgravingsbeelden en illustraties wordt het boeiende verhaal van Antwerpen verteld van de prehistorie tot vandaag.

Workshop: Word zelf archeoloog

Wil je graag eens een archeologische pot in elkaar puzzelen? Of opgegraven botjes en zaden zoeken in een zeefstaal? In het Felixatelier kan je even archeoloog zijn.

Aanraaktour

Tijdens Museumnacht mag je voor één keer archeologische potten aanraken en vastnemen. En dierlijke schedels, tanden en botten. Als je durft natuurlijk!

Foodarcheologie: Geheimstokerij Felix. Proeven van sterke verhalen

Eeuwenoude ‘botanicals’ uit de Antwerpse bodem brengen de Foodarcheoloog op het spoor van verloren gewaande geestrijke dranken. Liefhebbers (vanaf 18 jaar) kunnen nippen. Er is ook een alcoholvrije variant.

Museumnacht

  • zaterdag 5 augustus van 19 uur tot 1 uur
  • Felixatelier, gelijkvloers Felixpakhuis, Oudeleeuwenrui 29, 2000 Antwerpen
  •  Alle praktische info en het volledige programma vindt u terug via de site van Museumnacht.

Verwante info:

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!