stad Antwerpen - Frederik Beyens
Nieuwe wetgeving over archeologie gaat vanaf 1 juni van start Dries Luyten

Vanaf 1 juni gaat nieuwe wetgeving archeologie van start

Vanaf 1 juni gaat een nieuwe wetgeving rond archeologie van start. Als u voor een bouwproject een stedenbouwkundige vergunning of een verkavelingsvergunning nodig heeft, dan bent u in bepaalde gevallen verplicht om een bekrachtigde archeologienota toe te voegen aan de vergunningsaanvraag. Ontdek hier meer over wat dat precies voor u zou kunnen betekenen.

Op 1 juni 2016 treedt een nieuwe wet over de archeologienota van het Onroerend Erfgoeddecreet (12 juli 2013) van de Vlaamse Overheid in werking. Deze heeft gevolgen voor bouwheren, initiatiefnemers of ontwikkelaars van bouwprojecten of verkavelingen. Volgens deze nieuwe procedure moet een voortraject doorlopen worden waarbij in een vroeger stadium reeds een archeologisch vooronderzoek (al dan niet met proefsleuven) moet worden uitgevoerd. Hou daarom bij de planning van een bouwproject rekening met de tijd die nodig is voor de opmaak en goedkeuring van een archeologienota.

Wanneer is de wetgeving voor u van toepassing? Wat houdt de archeologienota precies in? Welke stappen moet u ondernemen? Lees verder door op onderstaande fiche te klikken.

 

Verwante info:

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!