Boekstarthoekje in bibliotheek KielparkHanne Deckers

Boekstart voor baby's en peuters

Het Boekstartprogramma wil baby's en peuters met hun (groot)ouders laten genieten van boeken. In 22 Antwerpse consultatiebureaus, waarvan 12 in een Huis van het Kind, krijgen ouders een gratis boekenpakket en bijna alle bibliotheken hebben een speciaal hoekje met boeken voor de allerkleinsten. Zo maken ze al op jonge leeftijd kennis met (voor)leesplezier.

Wat is Boekstart?

Boekstart wil ouders met hun kleine kinderen aanmoedigen om zo vroeg mogelijk boekjes én de bibliotheek te ontdekken. De Boekstarthoekjes in de bib zijn gezellige plekken voor baby’s, peuters en hun (groot-)ouders. U vindt er boeken voor de allerkleinsten, boeken voor de echte boekenwurmen en alles ertussenin.

Kinderen die al vroeg kennismaken met boeken blijken taalvaardiger, kunnen sneller lezen en beter rekenen. Samen in een boekje kijken, plaatjes aanwijzen en benoemen, versjes leren, verhaaltjes vertellen en beluisteren, haalt bovendien de band tussen ouders en kinderen aan.

Voor wie is Boekstart?

Voor papa’s, mama’s, oma’s en opa’s die gezellig met hun (klein)kind van 6 maanden tot 2,5 jaar willen spelen, lezen en ontdekken.

Waar en wanneer?

U vindt gezellige Boekstarthoekjes in alle Antwerpse bibliotheken, uitgezonderd bibliotheek Maantje. Bekijk het adres en de openingstijden van de bibliotheek in uw buurt.

Meer informatie

  • De bibliotheek is gratis voor kinderen en jongeren tot 18 jaar.
  • U mag 10 boeken lenen.
  • U moet geen afspraak maken, kom gewoon langs.
  • Boekstart wordt mogelijk gemaakt door de Vlaamse Overheid en de lokale gemeentebesturen in samenwerking met Iedereen Leest.

 

 

Verwante info: