Verschillende soorten zaadzakjes in de zadenbib van DriehoekSigrid Spinnox

Zadenbib

In een zadenbib kan u zelfgeoogste zaden binnenbrengen en meenemen. U vindt een zadenbib op zes locaties: het Antwerpse EcoHuis, bibliotheken De Poort en De Vertellerij (Berchem), bib Driehoek (Ekeren), bib Park (Merksem) en bib Bist (Wilrijk).

Schrijf u in op de nieuwsbrief van de Zadenbib

Zo werkt de zadenbib

Het principe is heel eenvoudig: in een zadenbib vindt u geen boeken maar kunt u gratis zaden meenemen. U vindt er zaden van eetbare planten, medicinale planten, sierplanten, bloemen... In ruil vraagt de bib om zelf zaden te oogsten en een deel terug te schenken aan de bib. Een zadenbib wil de traditie van zaden kweken en delen in ere houden en een netwerk uitbouwen van tuiniers die hun kennis met elkaar delen.

Vrijwilligers

Een ploeg vrijwilligers zorgt voor het schoonmaken en verpakken van de zaden en maakt etiketten voor de zaadzakjes. Heeft u interesse om als vrijwilliger mee te helpen voor de zadenbib? Stuur dan een mailtje naar zadenbib@antwerpen.be.

Catalogus

De zes Antwerpse zadenbibs maken deel uit van een groter netwerk met nog een veertigtal andere zadenbibs. Een overkoepelende zadencatalogus is te vinden op http://www.mijntuin.org/seed-libraries

​Bekijk de lijst Zaden: oogsten, bewaren en kiemen voor een overzicht van werken in de Antwerpse bibliotheken.

Expo

Het EcoHuis heeft een tentoonstelling over ecologisch (ver)bouwen en vernieuwende vormen van stedelijk groen. Op het groendak en in de EcoTuin kan u ideeën opdoen over de mogelijkheden om op een relatief kleine oppervlakte een echte stadstuin in te richten.

Meer info

EcoHuis Antwerpen
Bibliotheek De Poort
De Vertellerij
Bibliotheek Driehoek
Bibliotheek Park
Bibliotheek Bist

Verwante info: