Stem voor bib Arena als Beste Bibliotheek van Vlaanderen

Vorig jaar werd bibliotheek Arena in Deurne grondig opgeknapt. Als gevolg daarvan sleept de bib dit jaar een nominatie in de wacht als Beste Bibliotheek van Vlaanderen. Coördinator Monica Jacobs geeft ons een rondleiding.

In het najaar van 2016 ging bib Arena enkele maanden dicht voor renovatie. Het resultaat is knap: meer ruimte, meer licht en meer rust. Monica Jacobs: “Onze bib is al jaren een belangrijke plek voor de wijk. Er komen vaak gezinnen met kinderen op bezoek. Voor veel oudere bewoners is de bib een ontmoetingsplek. We nemen ook vaak deel aan buurtactiviteiten of trekken de wijk in om verhalen voor te lezen.”

Beleving staat centraal

“Bij de herinrichting van de bib hielden we rekening met wat onze bezoekers graag wilden. Aan de inkom vind je een krantenhoek met koffie en thee, om even op adem komen of wat te blijven hangen. Daarnaast staat de ‘boekencaravan’ met kinderboeken. Zo kunnen volwassenen rustig hun krant lezen terwijl de kinderen vlakbij zijn. We hebben ook ruimtes voor tieners, jongeren, volwassenen en leesgroepen. Iedereen vindt zijn eigen plek. In de agora komt regelmatig een auteur spreken. Over de lezing van Ish Ait Hamou spreken de jongeren van onze wijk nog steeds!”

Nieuwe ordening

“Bij de thema’s knutselen, sport en dieren hebben we het aanbod voor volwassenen en jeugd samen op één rek geplaatst. We merkten dat kinderen voor een spreekbeurt ook naar boeken voor volwassenen grijpen, of dat volwassenen voor hobby’s of sport ook jeugdboeken raadplegen. Deze aanpak is uniek in Vlaanderen. Andere bibs hebben al interesse getoond om dit idee over te nemen.”

Stem mee

“We zijn genomineerd voor Beste Bibliotheek van Vlaanderen, een hele eer. De helft van de punten krijgen we van een vakjury met mystery shoppers. De andere punten komen van het publiek. Daarom zou het fijn zijn als iedereen op ons stemt. Dat kan nog tot 19 augustus.”

Breng zelf uw stem uit op www.bibliotheekblad.be

2 reacties op dit artikel:
Jouw avatar
Pinkske

Tip: stem 1x met je stadsmail en 1x met je privémail! Da's per persoon een extra stem voor BIB Arena ;-)

Jouw avatar
regina.tack@outlook.com

Ik geef mijn stem aan de bib Arena voor alle moeite, verscheidenheid aan aanbod en gezellig gecreëerde ruimte voor iedere bezoeker!