Een mama leest voor aan haar zoontje Frederik Beyens

Zomerleesactie voor kinderen krijgt tweede editie

Ook dit jaar lanceren de Antwerpse bibliotheken de actie 'Ik ben een zomerlezer'. De hele zomer lang kunnen kinderen in de bib meedoen aan een leesbingo en zo een voorleesmoment voor zichzelf verdienen.

Boekenbingo

In elke bib kunnen kinderen tijdens de zomervakantie meedoen aan een 'boekenbingo' waarbij ze opdrachten uitvoeren die op een leeskaart staan. Na 15 minuten gelezen te hebben, mogen ze het juiste vakje van de kaart inkleuren. Als alle vakjes vol zijn, brengen ze hun leeskaart naar de bib. Daar krijgen ze een Gouden Ticket in de plaats. Met dat ticket vragen ze aan grote broer of zus, oma of opa, mama of papa om een kwartiertje voor te lezen.

Waarom deze actie?

Kinderen oefenen gedurende het hele schooljaar hun leesvaardigheid. Vaak lezen ze in de vakantie minder dan anders. Uit onderzoek is gebleken dat ze daardoor een terugval kunnen hebben in hun leesontwikkeling. De actie 'Ik ben een zomerlezer" wil meehelpen om deze zomerdip te vermijden.

Leeskracht

Tips en tricks over jeugdboeken en voorlezen vindt u ook online terug. Leeskracht, de Facebookgroep van de Antwerpse bibliotheken, is een digitaal kennis- en ontmoetingsform voor het basisonderwijs over jeugdliteratuur, leesplezier en leesbevordering.

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!