Bezoeker zoekt een boek in bib Driehoek Frederik Beyens

Gedichtendag en Poëzieweek in de Antwerpse bibliotheken

De Poëzieweek Vlaanderen en Nederland gaat opnieuw van start met Gedichtendag op donderdag 25 januari. De Vlaamse dichter, romancier en regisseur Peter Verhelst schrijft het Poëziegeschenk 2018.

Thema

Het thema is Theater en het motto is ‘Uitstromend, in het pluche van de zaal’. Peter Verhelst: "Theater speelt zich niet alleen af in de schouwburg, maar ook op pleinen, op straat, in de slaapkamer. Overal waar de ene mens de andere tegen het lijf loopt en dat ene lichaam op dat andere lichaam reageert en er dus communicatie ontstaat, mogelijkheden, misverstanden, een dans, geluk en verdriet."

Activiteiten in de bibliotheken

Verschillende Antwerpse bibliotheken organiseren exclusieve dichterlijke evenementen tijdens de Poëzieweek. Bekijk het programma.

Maud Vanhauwaert wordt nieuwe stadsdichter

Op Gedichtendag, 25 januari 2018, neemt de stad Antwerpen ook afscheid van Maarten Inghels als stadsdichter 2016-2017. Hij schreef in totaal 12 stadsgedichten, waarvan de laatste drie nog gepresenteerd zullen worden. Maud Vanhauwaert volgt Inghels op en zal de negende stadsdichter van Antwerpen zijn. Meer info op de website van Antwerpen Boekenstad.

Meer info

www.poezieweek.com

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!