Schoolkinderen brengen een bezoekje aan de bibbusFrederik Beyens

Bibbus

Is een gewoon bibliotheekbezoek moeilijk te organiseren voor uw klas? Vraag een bezoek van de bibbus aan en u krijgt om de 7 weken een bib op wielen vlakbij de schoolpoort.

Jeugdbibliotheek op wielen

Drie bibbussen rijden elke schooldag uit naar kleuter- en lagere scholen in heel Antwerpen, van Hoboken tot Berendrecht, van Berchem tot Ekeren. In de bibbus zoeken uw leerlingen op dezelfde wijze boeken als in een gewone jeugdbibliotheek. Een vaste chauffeur en begeleider ontvangen uw klas met de glimlach en helpen elk kind bij het zoeken naar een boek. Als leerkracht krijgt u de tijd om de leerlingen te helpen of zelf boeken te kiezen voor de klas.

Een geschikt boek voor elk kind

Met 4 000 titels vindt elke leerling een passend boek. Wenst u als leerkracht boeken te lenen over een specifiek thema, dan kunt u dit op voorhand doorgeven. De medewerkers van de bibbus leggen de boeken voor u klaar.

Vraag een bezoek aan

Bent u geïnteresseerd in een bezoek van de bibbus aan uw school? Neem contact op met het stedelijk contactcenter om de mogelijkheden te bespreken.

Bekijk de initiatiefilmpjes

Wilt u een bezoek aan de bibbus voorbereiden in uw klas? Op het YouTubekanaal van bibbus stad Antwerpen vindt u enkele inititiatiefilmpjes. De kinderen krijgen uitleg over hoe een bezoek aan de bibbus verloopt en welke materialen ze kunnen lenen. Ze leren hoe ze een prentenboek, een (eerste) leesboek en een weetjesboek kunnen zoeken.

Meer info

bib.klantendienst@antwerpen.be
stedelijk contactcenter, tel. 03 22 11 333