Mijn Bibliotheek voor scholen

Scholen krijgen via een gratis profiel op Mijn Bibliotheek toegang tot de digitale collectie van de bibliotheek: het Gopress Krantenarchief, Fundels prentenboeken en het Historisch Archief van Gazet van Antwerpen.

Mijn Bibliotheek voor scholen

Mijn Bibliotheek is het online overzicht van uw lidmaatschap bij de bibliotheek. Via Mijn Bibliotheek bekijkt en verlengt u geleende werken, beheert u uw reserveringen en krijgt u toegang tot de digitale collecties.

In bijlage vindt u de stapsgewijze instructie om een profiel op Mijn Bibliotheek aan te maken voor uw school. Het enige wat u nodig hebt is een klaskaart.

GoPress scholentoegang via de bibliotheek

Scholen in Antwerpen kunnen binnen hun muren gratis gebruik maken van het GoPress-abonnement van de bibliotheek. Leerlingen en leerkrachten krijgen toegang tot het volledige digitale krantenarchief van deze databank. De toegang is dezelfde als die voor bezoekers van de bibliotheek. 

Bekijk de handige instructievideo Gopress voor leerkrachten:

Zoekmodule binnen de leeromgeving

Scholen kunnen binnen hun elektronische leeromgeving een zoekmodule van de bibliotheek integreren. Via deze module krijgen de leerlingen en leerkrachten toegang tot de catalogus, de digitale collectie en diensten van de bibliotheek. De zoekmodule zorgt ervoor dat de bibliotheek heel zichtbaar is in de schoolomgeving en garandeert een eenvoudige toegang.