recept 11 - Granola district Borgerhout

Recept 11 - Granola

Deze granola is het elfde recept van 'changement de bokal'. Zelf iets maken? Of hebt u tips voor andere lekkere gerechten? Lees verder op deze site en stuur ons uw bewaaridee.

Nausikaä maakte voor Sumeyye deze granola:

"Granola heb ik leren kennen tijdens mijn rondreis door Australië. Ik heb daar 1 jaar gereisd en vooral veel gewerkt in verschillende restaurants en ontbijtzaken. Ondertussen heb ik ook, samen met een vriendin, een ontbijtzaak in Antwerpen, de Cafématic. Daar maken we ook veel granola en serveren we het bij heel wat gerechten. Granola is super lekker bij yoghurt of havermoutpap maar evengoed ook bij een slaatje. 

Ik heb de bokaal doorgegeven aan de buurvrouw van mijn ouders. Zij wonen er sinds een jaar. Het is een super toffe madam die ook haar eigen zaak heeft, een interieur/design webshop. We vonden deze foto van de overdracht heel leuk, want haar tweeling wou er ook graag op.".

Ingrediënten

  • 250 gram havermout
  • 150 gram gemalen noten (naar voorkeur)
  • 50 gram pompoenpitten
  • snuif kaneel
  • goede snuif zout
  • 0,15 l arachide of zonnebloemolie
  • 0,10 l maple syrup of honing 

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  • Hak de noten grof met een scherp mes of in een mixer. Ik gebruikte walnoten en hazelnoten. 
  • Meng de noten, pompoenpitten, havermout, zout, kaneel, olie en siroop in een kom.
  • Meng goed en strooi het mengsel over de bakplaat.
  • Rooster 10 min., roer het mengsel en rooster nog 5 à 10 min.
  • Neem de granola uit de oven en laat op een rooster minstens 1 uur helemaal afkoelen.
  • Bewaar in een afgesloten pot.

Tip: de granola is lekker als ontbijt bij yoghurt of havermoutpap maar ook overheerlijk in salades!

Smakelijk! 

Verwante info:

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!