Gevulde bokaal

Recept 12 - Algerijnse couscous

Deze couscous is het twaalfde recept van 'changement de bokal'. Zelf iets maken? Of hebt u tips voor andere lekkere gerechten? Lees verder op deze site en stuur ons uw bewaaridee.

Farah maakte voor haar buurvrouw Yannick deze couscous. 

Ingrediënten

(Zonder hoeveelheden, Farah maakt het altijd uit de losse pols.)

  • wortel
  • courgette
  • aardappelen
  • kikker erwten
  • ajuin
  • (schapen)vlees
  • kruiden:peper, zout, paprika, ras el hanout
  • 2 kleine blikjes geconcentreerde tomatenpuree

Bereidingswijze

  • Giet kokend water op de couscous. Meng en laat 10 minuten zwellen. Voeg een kleine eetlepel boter toe en meng goed.
  • Snij de groenten en het vlees . 
  • Snijd 1 ajuin en plet 1 teentje knoflook . Doe het vlees in een diepe pot samen met de ajuin en het knoflook voeg een beetje water toe. Kruid met peper, zout, paprika en ras el hanout. Voeg daarna kikkererwten toe (de kikkererwten zijn optioneel). 
  • Voeg zodra het vlees half gaar is 2 blikjes geconcentreerde tomatenpuree toe en leng aan met water.
  • Doe de groenten in de pot (wortels als eerste, want die hebben meer tijd nodig om te garen). 
  • Leg de couscous in een bord, leg er wat groenten en een stuk vlees op. Je kan ook wat saus gieten over de couscous.

Smakelijk! 

1|2
Farah overhandigt de gevulde bokaal aan Yul, het zoontje van Yannick
Farah overhandigt de gevulde bokaal aan Yul, het zoontje van Yannick
1|2

Verwante info:

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!