Jenny overhandigt de bokaal aan Danny Jenny overhandigt de bokaal aan Danny

Recept 13 - Zeytoon Parvardeh

Deze Zeytoon Parvardeh is het dertiende recept van 'changement de bokal'. Zelf iets maken? Of hebt u tips voor andere lekkere gerechten? Lees verder op deze site en stuur ons uw bewaaridee.

Jenny maakte voor Danny deze Zeytoon Parvardeh:

"Zeytoon Parvardeh is een typisch Iraans gerecht. Er zijn verschillende meningen rond of het nu een hapje, een salade of een dip is. Iedereen geeft er zijn eigen touch aan, ik dus ook. Ik heb de Iraanse keuken leren kennen via mijn man en zijn familie en ik ben er verzot op. Ik vind het belangrijk om de Iraanse cultuur en tradities mee te geven aan mijn zoon. Zo kook ik vaak Iraanse gerechten, vieren we Iraanse feestdagen en volgen we de Iraanse tradities.  

Ik heb de bokaal doorgegeven aan Danny Jacobs, een collega. Hij kweekt zelf groenten, dus een kleine suggestie om daar iets mee te doen voor het volgende gerecht."

Ingrediënten

  • handvol groene olijven
  • handvol zwarte olijven
  • handvol walnoten
  • bosje verse munt
  • 1 teentje look
  • 1 granaatappel
  • 1 tl selderijzout
  • 1 el olijfolie
  • 1 el granaatappelsiroop (te verkrijgen bij de Midden-Oosterse supermarkt of zelf granaatappelsap inkoken)


Bereiding

  • Leg de helft van de olijven opzij, de andere helft snijd je of hak je fijn
  • Hak de walnoten fijn
  • Hak de munt fijn
  • Hak de look fijn
  • Snijd de granaatappel open door horizontaal onder de kroon te snijden. Wanneer je het ‘hoedje’ er afneemt wordt de structuur vanbinnen duidelijk. Snijd dan verticaal met de witte structuur mee. Zo maak je de zaadjes niet open. Haal de zaadjes eruit.
  • Doe alle ingrediënten in een kom en meng door elkaar.

Tip: Serveer met platbrood zoals lavash, taftoon, of pitabrood.

Smakelijk! 

Changement de bokal
1|5
Changement de bokal
1|5
Changement de bokal
1|5
Changement de bokal
1|5
Changement de bokal
1|5

Verwante info:

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!