Afval op Borgerrio

Borgerrio is een leuk stadsfestival dat veel mensen trekt, met heel wat afval tot gevolg. Op welke manier gaan we daarmee om? Lees er hier alles over.

Het is niet evident om een groot festival als Borgerrio van a tot z te verduurzamen. Maar we zetten stappen in de goede richting. Aan elke bezoeker vragen we om mee te werken aan een proper Borgerrio en het afval in de juiste afvalcontainer te gooien. PMD en restafval moet u apart inzamelen op heel het festivalterrein. Op het Laar zamelen we daarnaast de drinkbekers apart in.

Een proper Borgerrio is enkel mogelijk als we er allemaal samen voor gaan! 

50 afvaleilanden

Afval hoort in de vuilbak en niet op de grond. We vragen aan iedereen om zijn afval in een afvalcontainer te gooien. Verspreid over heel het evenemententerrein staan 50 afvaleilanden. We willen het afval zoveel mogelijk sorteren om het nadien te kunnen recycleren. Een blikje hoort niet thuis bij het restafval maar kan apart ingezameld worden. Op elk afvaleiland vindt u twee afvalcontainers: voor restafval en voor PMD. Ook achter de kraampjes en backstage wordt het sorteren doorgetrokken. Standhouders moeten naast PMD en restafval ook papier en karton apart inzamelen. 

Afvaleiland Fost Plus
Afvaleiland Fost Plus

Via infoborden aan en op de afvalcontainer weet u onmiddellijk waar u het afval moet ingooien. Als elke bezoeker zijn afval in de juiste container gooit, zetten we samen een grote stap naar een proper Borgerrio. 

Afvalteam tegen zwerfvuil

Een afvalteam zorgt ervoor dat de afvaleilanden proper blijven en tijdig worden leeggemaakt. Op die manier willen we voorkomen dat afval op de grond gegooid wordt. Al het afval wordt verzameld en apart aangeboden aan de reinigingsdienst die na het festival de verschillende afvalfracties komt ophalen. 

Sorteer bekers en maak kans op een mooie prijs

Aan het podium en het groot scherm op het Laar zamelen we de PLA drinkbekers apart in van het ander afval. PLA-bekers zijn gemaakt van mais en zijn biologisch afbreekbaar en geheel te composteren. De bezoekers kunnen de PLA-bekers binnenbrengen in de Eco squad: een aanhangwagen met enkele leeggoedautomaten. Deze leeggoedautomaten nemen enkel PLA-bekers aan.

In ruil voor het binnenbrengen van uw beker maakt u kans op een mooie prijs. Als u geluk hebt, krijgt u een bonnetje waar een prijs aan verbonden is. Wat kan u winnen?

  • een etentje bij Bar Luca (Moorkensplein 2) ter waarde van 30 euro
  • een rol PMD- of restafvalzakken
  • een mand vol wasbenodigdheden
  • een gratis onderhoud bij fietsenmaker Beno (Turnhoutsebaan 203)
  • een gratis friet, saus, vleesje en drankje bij de Frieterij (Generaal Eisenhowerlei 19)
  • een gratis drankje bij Bar Bakeliet (Laar 11)
  • een gratis drankje bij Flamingo (Laar 10)
ECO-squad
ECO-squad

Totaal glasverbod

Tijdens Borgerrio geldt een volledig glasverbod in de festivalzone. Enkel op terrassen van bestaande horeca is glas toegelaten, behalve op het Laar waar niets van glas toegelaten is. Het glasverbod is er om veiligheidsredenen.

Drinkbussen voor medewerkers

Alle medewerkers krijgen een drinkbus die ze op het terrein kunnen bijvullen. Zo bannen we plastiek flesjes water voor medewerkers en verkleinen we de afvalberg van Borgerrio.

In samenwerking met Ecohuis Antwerpen, stadsdienst BOF, Proper Borgerhout en Ecofest
Met steun van OVAM en Fost Plus

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!