parade Borgerrio

Borgerrio Parade 2018

Borgerrio brengt opnieuw een mix van muziek, sport, animatie en braderij... en uiteraard een schitterende parade. 

Dit jaar verwelkomt Borgerrio onder andere de All Starsband, Majoretski, Batucada Slaghart en Ghanese chiefs. 't Akkoord, de eigenzinnige en kleurrijke stadsfanfare uit Borgerhout neemt opnieuw deel. Dat gaat zeker voor vuurwerk zorgen! De parade start om 15.30 uur aan de Zegelstraat en danst en swingt dan over de Turnhoutsebaan.

Programma

15.30 uur
De parade vertrekt aan de Zegelstraat en loopt richting de Kroonstraat.

17.30 uur 
De parade keert op de Turnhoutsebaan ter hoogte van de Kroonstraat terug naar de Zegelstraat.

Praktisch

  • zaterdag 23 juni 2018
  • start om 15.30 uur
  • einde om 19 uur
  • Turnhoutsebaan
  • gratis

Paradegroepen

‘t Akkoord en Majoretski​

't Akkoord is een eigenzinnige en kleurrijke stadsfanfare uit Borgerhout. Het repertoire bestaat uit originele, eigen composities of eigen arrangementen van bestaande muziekstukken. De madammen van het majorettenkorps Majoretski maken het feest van fanfare ’t Akkoord compleet. Samen openen ze de parade. Met hun aanstekelijke ritmes zetten ze de baan, van bij het begin, aan het dansen.

1|2
1|2

The All Stars band

The All Stars band is een Caribische brassband die bestaat uit 15 jonge en enthousiaste muzikanten die swingende shows neerzetten. De groep behoort tot Europa’s beste brassbands en behaalde de eerste prijs op het Nederlandse Drumfestival 2014. 

All Stars

Batucada Xammeramme

Deze Nederlandse groep staat voor ‘méér dan samen rammen‘! Hun speelstijl kenmerkt zich als ‘Samba Rock‘. Op traditionele Braziliaanse slagwerkinstrumenten spelen ze met ongeveer 35 slagwerkers eigen originele arrangementen. Tijdens optredens brengen ze een verrassende mix van muziek en show. 

Samme Ramme

Tabala - Afro Samba reggae

De muziek van deze opmerkelijke groep kenmerkt zich door duidelijke Afrikaanse Samba-Reggae invloeden en een specifieke slagwerkstijl. In 2014 kwamen ze als winnaar uit de bus op het sambafestival in Coburg (Duitsland) en Notting Hill Carnival te Londen. Met tientallen basedrums zetten ze elk festival op zijn kop!

Tabala

Batucada Diviertete

Batucada Diviertete, betekent letterlijk 'plezier beleven en muziek maken'. En dat straalt deze Nederlands-Limburgse band helemaal uit. Naast de bekende 'Batucada' en de 'Samba Reggae', brengt Diviertete ook een aantal eigen opzwepende ritmes. 

Batucada Divertete

Ghanese Chiefs in samenwerking met Faab vzw

Deze groep bestaat uit 3 Ghanese stamhoofden die door middel van muziek hun stam voorstellen. 

Ghanese Chiefs

Duivelsdans uit Zuid-Amerika 

Een groep uit Noord-Frankrijk brengt een Duivelsdans uit de Zuid-Amerikaanse goud en zilvermijnen. Dit is een heilige dans om de duivel te weren. Verwacht u aan een vrolijke en kleurrijke dans met een energieke choreografie en kunstige duivelsmaskers! 

As Arraias

Gehuld in vrolijke kostuums zorgen deze 'zonnestralen' uit Noord-Nederland voor heerlijke zonnige samba met eigen sound. De groep was meerdere keren eregast op verschillende gerenommeerde sambafestivals en culturele parades. Zelfs de meest stugge Borgerhoutaars krijgen zij aan het dansen!

Female Batucada Slaghart

Deze groep bestaat enkel uit vrouwen, alleen de bandleider is een man. Ze bewijzen dat vrouwen kunnen spelen en brengen batucada die elk hart sneller doet slaan. Vorig jaar is Slaghart uitgekozen om speciaal op koningsdag voor Koning Willem Alexander en koningin Maxima een optreden te verzorgen. Kom zeker hun prachtige vlinderkostuums bewoneren.

slaghart female batucada

5 Braziliaanse danseressen

Braziliaanse danseressen Pat Verbruggen

In samenwerking met winkeliersvereniging Boho2140. 

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!