parade Borgerrio

Borgerrio Parade 2017

Borgerrio brengt opnieuw een mix van muziek, sport, animatie en braderij... en uiteraard een schitterende parade. 

Dit jaar verwelkomt Borgerrio, naast heel wat andere groepen, ook een Mardi Grasgroep. 't Akkoord, de eigenzinnige en kleurrijke stadsfanfare uit Borgerhout neemt opnieuw deel. Dat gaat zeker voor vuurwerk zorgen! De parade start om 14.30 uur aan de Zegelstraat en danst en swingt dan over de Turnhoutsebaan.

Programma

14.30 - 15.45 uur
De parade vertrekt op de Turnhoutsebaan ter hoogte van de Zegelstraat en loopt richting de Kroonstraat.

16.30 uur 
De parade keert op de Turnhoutsebaan ter hoogte van de Kroonstraat terug naar de Zegelstraat.

17.15 - 17.30 uur
Prijsuitreiking aan de drie beste paradegroepen op het BoHo2140 podium (ter hoogte van de Carrefour).

17.30 - 18.00 uur 
Parade vertrekt richting Zegelstraat na de prijsuitreiking.  

Praktisch

  • zaterdag 20 mei 2017
  • start om 14.30 uur
  • einde om 18 uur
  • Turnhoutsebaan
  • gratis

Paradegroepen

‘t Akkoord en Majoretski​

't Akkoord is een eigenzinnige en kleurrijke stadsfanfare uit Borgerhout. Ze experimenteren vaak met ongewone instrumenten. Het repertoire bestaat uit originele, eigen composities of eigen arrangementen van bestaande muziekstukken. De madammen van het majorettenkorps Majoretski maken het feest van fanfare ’t Akkoord compleet.

2|2
2|2

Los Regalos

​Los Regalos brengt lekkere Braziliaanse swing. Met hun zeer mooie kostuums laten ze het feest losbarsten.

Los Regalos

Patida

Patida is een Afro-Braziliaanse percussieband uit Nederland. Ze spelen samba en samba-reggae, aangevuld met arrangementen van hedendaagse percussienummers. Patida onderscheidt zich door de speelstijl: kwaliteit staat hoog in het vaandel, maar het maken van plezier nog net iets hoger.

Simo El Maknasi

Simo El Maknasi brengt opzwepende muziek met hun trommels en speciale langwerpige blaasinstrumenten. Stil blijven staan is moeilijk.

Simo El Meknasi

Dalakana

Dalakana brengt een superleuke, dolenthousiaste en zeer originele Batucada (subgenre van samba). Je kan u verwachten aan leuke choreografieën, mooie kostuums en swingende ritmes. 

Dalakana

Animana

Met minimaal twintig Surdos (basedrums) en in totaal zo´n 35 man laat Animana uit Duitsland de Turnhoutsebaan trillen onder hun tromgeroffel.  

Animada

Los Hiladores

​Los Hiladores brengt een traditionele dans uit Zuid-Amerika op vrolijke muziek. Ze dragen rijkelijk versierde handgeborduurde hoeden en kostuums.

Hiladores

Los Quipus

Los Quipus brengt op zeer opzwepende muziek een prachtige traditionele dans van de Inca’s. De kleurrijke kostuums vallen zeker op.  

Quipus

Fata Murgana

Fata Murgana is een gezellige bende die met veel ambiance door de straten trekt met muziek, dans en blitse kostuums. Ze spelen bekende liederen verpakt in een exotische sfeer

Fata Murgana

Mardi Gras

Als wereldsteden als Rio, Venetië en Binche er één hebben, dan kan Antwerpen toch niet onderdoen?
Het carnaval van New Orleans opent de parade, compleet met groots gepluimde dansers, glitterende deernes en exuberante showmannen. Deze entertainers houden ook een korte, feestelijke stop op het Moorkensplein en zijn te zien op de afterparty in De Roma. 

Mardi Gras Milan Swolfs

In samenwerking met winkeliersvereniging Boho2140. 
Gesponsord door Lyca Mobile.

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!