Contacteer stad Antwerpen

Brandweer Zone Antwerpen

'BrandW8’: hét nieuwe platform voor brandpreventie en brandweerkennis

Vandaag lanceert Brandweer Zone Antwerpen (BZA) het langverwachte platform BrandW8, een innovatief en op maat gemaakt online platform over brandpreventie. Met een unieke mix van educatie en een interactieve ontdekkingswereld richt BrandW8 zich op het informeren en betrekken van zowel kinderen als volwassenen.

"BrandW8 is een belangrijke stap voorwaarts in onze missie om het bewustzijn rond brandpreventie te vergroten, de zelfredzaamheid te verhogen en gemeenschappen veiliger te maken", zegt Veerle De Decker, verbindingsmanager van BZA. "Dit interactief platform biedt een toegankelijke en boeiende manier om belangrijke informatie over brandveilig samenleven te delen met mensen van alle leeftijden."

BrandW8 is niet zomaar een website. Het is een dynamische wereld waarin bezoekers worden uitgenodigd om meer te leren over brandpreventie op een toegankelijke manier. Voor kinderen biedt het platform een interactieve ontdekkingswereld, waar ze op speelse wijze de essentie van brandveiligheid kunnen ontdekken. Met kleurrijke animaties, leuke spelletjes en educatieve activiteiten worden belangrijke lessen over brandveiligheid op een aantrekkelijke manier overgebracht.

BrandW8 voorziet ook een uitgebreid informatief gedeelte, waar heel wat nuttige tips, adviezen en praktische informatie te vinden is. Je kan er ook luisteren naar de ervaringen van verschillende slachtoffers in enkele podcasts. BrandW8 biedt op deze manier waardevolle informatie om burgers veiliger en zelfredzamer te maken.

Burgemeester en zonevoorzitter Bart De Wever is alvast enthousiast: “BrandW8 is een moderne, laagdrempelige en leuke manier om veel meer kinderen en scholen te bereiken en het bewustzijn rond brandveiligheid te vergroten. De ‘Pooka’ is daarvoor niet alleen een koddige, maar ook aanstekelijke mascotte. Ik nodig iedereen van harte uit om een kijkje te nemen op het platform én om er zelf mee aan de slag te gaan.”

Dit project kwam tot stand met behulp van het Programma Innovatieve Overheidsopdrachten (PIO). Het PIO creëert via innovatieve overheidsopdrachten extra mogelijkheden om, samen met ondernemingen en onderzoekscentra, de werking van de Vlaamse publieke sector te vernieuwen en innovatieve antwoorden te bieden op tal van maatschappelijke uitdagingen. 

Meer weten over BrandW8 én op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Bezoek dan snel zelf www.brandw8.be