De nieuwe Post Wilrijk ging vandaag in dienst

Brandweerpost Wilrijk in dienst

Vanmorgen werd de nieuwe brandweerkazerne aan de Jules Moretuslei in Wilrijk in dienst genomen. Voortaan kunnen de inwoners van de Antwerpse Zuidrand op nog snellere hulp rekenen bij kleine en grote incidenten. 

In de nieuwe brandweerpost staan twee voertuigen: een 'autopomp' en een ladderwagen. Een autopomp is een standaard brandweermagen met een bemanning van 6 brandweermannen of - vrouwen. Er zit materiaal op deze wagen waarmee zowel branden als technische interventies en ongevallen aangepakt kunnen worden. 
Met de ladderwagen kunnen we een hoogte van 30 meter bereiken. 

Vanaf nu wordt Post Wilrijk 24/7 bemand door gemotiveerde ploegen van Brandweer Zone Antwerpen. Dat zijn minstens negen brandweermannen of -vrouwen per shift. 

Ladderwagen
Een ladderwagen.
1|2
Autopomp
Een autopomp is een standaard brandweerwagen.
1|2

Kennismaking met de buren

Er is nog wat tijd nodig om de kazerne optimaal te laten draaien. En hier-en-daar is nog een likje verf nodig en ook de stoep moet nog afgewerkt worden. 
Later dit jaar zal er een officieel openingsmoment zijn. Daarop worden de mensen uit de omliggende buurt ook uitgenodigd om kennis te maken met hun nieuwe 'buren'. 

Meer info: info@brandweerzone.antwerpen.be 

1 reactie op dit artikel:
Jouw avatar
HILDE SMET

Het zijstraatje van de Jules Moretuslei (nr 46 tem 120) gaat letterlijk gebukt onder het sluipverkeer en de snelheidsduivels. Nu gebruiken ook de brandweerwagens dit zijstraatje om naar de kazerne terug te keren, weliswaar met toelating blijkbaar. Deze zware voertuigen vormen een extra belasting terwijl er speciaal voor de kazerne een op- en afrit gemaakt werd. Kan dit in naam van alle bewoners aub herzien worden in functie van de leefbaarheid en de veiligheid van de bewoners.