Contacteer stad Antwerpen

Brandweer Zone Antwerpen

Wateroverlast en stormschade

Heeft u wateroverlast of stormschade? Contacteer dan de brandweer. Bij gevaar voor mensenlevens of als de openbare veiligheid in het gedrang komt, verwittigt u hen via het noodnummer 112. Is er geen direct gevaar voor uzelf of anderen? Contacteer dan de brandweer via het e-formulier in het e-loket. Zo blijven de noodlijnen vrij voor levensbedreigende situaties.

U kan de brandweer het best en snelst bereiken via het e-formulier wateroverlast of het e-formulier stormschade. Op deze manier komt uw melding namelijk direct in het systeem van de brandweer. Zo blijven de noodlijnen vrij voor levensbedreigende situaties.

Bij gevaar voor mensenlevens of als de openbare veiligheid in het gedrang komt, belt u best naar 112.

Bij wateroverlast en storm lopen het aantal oproepen en de wachttijd snel op. De brandweer moet dan prioriteiten stellen waarbij levensbedreigende situaties zoals brand en ongevallen steeds voorgaan. Probeer daarom zelf de schade in te perken tot de brandweer ter plaatse is. Neem hierbij echter geen onnodige risico's.

De brandweer zal u bij een ernstige wateroverlast mogelijk telefonisch contacteren om na te gaan of de hulp nog nodig is. Sommige problemen, zoals een ondergelopen straat, lossen vaak zichzelf op. Dit is dus een standaardprocedure om onnodige verplaatsingen te vermijden.
 

Wateroverlast

Lees hier alle veelgestelde vragen over wateroverlast en de rol van de brandweer.

Merkt u een probleem met het onderhoud van een beek of rivier in uw buurt? Kijk dan allereerst op www.meldpuntwaterlopen.be om te bepalen wie u verder kan helpen en start daar uw melding.