Verkiezingen 2018: hou rekening met deze regels

Iedere stadsmedewerker moet zich altijd aan bepaalde regels houden voor (online en offline) communicatie. In een verkiezingsjaar zoals 2018, gelden er een aantal extra richtlijnen. 

Het is belangrijk dat je als stadsmedewerker op de hoogte bent van de regels die altijd gelden rond communicatie, en de extra regels die in een verkiezingsjaar gelden. Neem daarom deze informatie grondig door, en wijs ook je collega’s op onderstaande richtlijnen. We bezorgen de informatie ook per mail aan alle medewerkers.

 

Een overzicht van het verkiezingsjaar


Meer info

Deze tekst is een samenvatting van drie verschillende dienstnota’s:

Heb je de teksten grondig gelezen maar heb je toch nog vragen bij de toepassing van de richtlijnen?
Vraag dan advies aan Dirk Delechambre (OS Persdienst) of Britt Jacobs (BZ Juridische Dienst).

3 reacties op dit artikel:
Jouw avatar
JohanKaethoven

Of hoe de politiek je monddood tracht te maken onder het mom 'regels rond verkiezingspropaganda' en alzo de vrije meningsuiting van elk stadsambtenaar aan banden tracht te leggen. Reageren op artikels uit de krant of deelnemen aan discussies wordt alzo sterk beperkt aangezien er in vele gevallen altijd wel een politiek kader achter geplaatst kan worden. Is het ook niet de mandatarissen hun taak om een goed en verantwoord beleid te voeren en ze zijn ze zelf niet deels verantwoordelijk voor de schade die ze zichzelf berokken door hun eigen beleid en beslissingen?

Jouw avatar
WendyVerhoeven

Beste Johan, de gedragscode en deontologische code communicatie werden ontworpen precies om helderheid voor alle collega’s te creëren over wat je wel en wat je niet kan communiceren in de verschillende media. Deze afspraken gelden altijd. Daarnaast worden hier ook de regels rond de voorzichtigheidsperiode en de sperperiode toegelicht. Die zijn er net om ervoor te zorgen dat we ons als administratieve organisatie niet betrekken in wat als verkiezingspropaganda kan worden begrepen. Je reactie lijkt voor mij dan ook niet gepast, ook omdat we ons als stadsmedewerkers loyaal dienen op te stellen naar de stadsadministratie, toch onze werkgever. Ik nodig je kortelings uit voor een persoonlijk gesprek om je hierover verder te informeren. Met vriendelijke groet Wendy Verhoeven

Jouw avatar
MarcKiewiet

En de dagelijkse twitters van onze baas mr de Wever tellen daar gedrachtscode niet voor?