Wat als je collega nogal actief is op sociale media?

Je collega publiceert regelmatig zijn persoonlijke mening op sociale media over de interne werking bij stad en OCMW. Is dat oké? Moet je er iets van zeggen? Wat zou jij doen? Laat het ons weten: geef een reactie onderaan dit artikel.

6 reacties op dit artikel:
Jouw avatar
Ophion

Goede vraag. Artikel 19 van de URVM zegt: Een ieder heeft recht op vrijheid van mening en meningsuiting. Dit recht omvat de vrijheid om zonder inmenging een mening te koesteren en om door alle middelen en ongeacht grenzen inlichtingen en denkbeelden op te sporen, te ontvangen en door te geven. Bron: http://www.ohchr.org/EN/UDHR/Pages/Language.aspx?LangID=dut Natuurlijk is het wel zaak om binnen de perken van de fatsoenlijkheid te blijven. (Geen beledigingen etc... ) Gestructureerde commentaar kan geen probleem zijn imho. Integendeel, dit kan zelfs aangewend worden om te luisteren naar wat er leeft bij de medewerkers. Kan zelfs voor het positieve worden aangewend. Men bereikt wel wat door gewoon te luisteren naar mensen.

Jouw avatar
MFeys

In de gedragscode sociale media voor medewerkers staat: "Vrijheid van meningsuiting Natuurlijk hebben we als burger het volledige recht op onze meningsuiting. We mogen ons net als ieder ander kritisch uitlaten over alle openbare zaken. De grens ligt daar waar: • het voor onze toehoorders niet meer duidelijk is of we als privépersoon of als ambtenaar spreken; • we negatief over de stad of het OCMW spreken, zonder dat we die zaken eerst binnen onze eigen organisatie hebben trachten te verbeteren; • we het imago van de stad of het OCMW ernstig zouden schaden." Maar het blijft erg vaag en onduidelijk waar die grens nu echt concreet ligt. Duidelijk is dat kritiek altijd op een respectvolle manier moet geuit worden. Moest dit niet zo zijn dan zou ik die collega er wel op aanspreken en dit vooral uit bezorgdheid voor de collega zelf.

Jouw avatar
Ritajalon

Ik zal nooit kritiek uiten op sociale media omdat ik in stadsdienst ben. Tijdens de eedaflegging kregen we zelfs voorbeelden dat dit niet mag. De Stad is onze werkgever en personeel hoort openbaar geen kritiek te geven, of je nu dit goed vindt of niet. De scheiding voor onze lezers of we als ambtenaar zouden spreken of als privépersoon is niet zo duidelijk. Je denkt wat je wil, maar plaats het als je in dienst bent niet op de sociale media als je problemen wil vermijden. Ik werd zelfs al eens op de vingers getikt toen ik op een artikel in een krant reageerde, ook al zei ik alleen de waarheid en was ik niet brutaal t.o.v. mijn werkgever. Ik heb mijn les geleerd. Wiens brood men eet, ...

Jouw avatar
KjartanDols

Een moeilijke evenwichtsoefening. Vooral omdat de gedragscode, die sx80000 al aanhaalde, niet geheel duidelijk is. Sowieso kan het geen kwaad een collega er op te wijzen dat hij/zij best duidelijk maakt dat het om een persoonlijke mening gaat en dat hij/zij de grieven ook eens kan bespreken met zijn/haar leidinggevende. Maar termen zoals "negatief over de stad of OCMW" of "ernstig schaden" zijn te vaag om te gebruiken als basis voor feedback naar collega's toe. Daar mag best wel eens wat duidelijkheid over komen, liefst met wat voorbeelden.

Jouw avatar
KjartanDols

Als persoonlijke regel heb ik trouwens dat ik nooit online reageer op zaken die betrekking hebben op Stad Antwerpen of OCMW Antwerpen. Vooral omwille van die onduidelijkheid.

Jouw avatar
Werner

Elke virtuele mening is tijd minder voor reële mensen.