deelnemers aan burgerbegroting in 2014

Stap 1: Kies thema's op een startmoment

Tijdens de week van de burgerbegroting in het voorjaar van 2018 beslis jij, samen met andere bewoners, welk thema belangrijk is. Dit is de eerste belangrijke stap in het traject. 

Op een startmoment krijg je alle info over de burgerbegroting en wordt de begroting van district Antwerpen op een duidelijke manier voorgesteld.  Samen met andere bewoners beslis je welke thema's belangrijk zijn en geselecteerd worden voor het districtsforum.  Je kan deelnemen aan één van de acht startmomenten op verschillende locaties in het district Antwerpen. 

Startmomenten

Je zit samen met vijf andere bewoners rond de tafel. Eerst geef je aan wat momenteel goed is en wat er beter kan. Aan de hand van deze verkennende ronde argumenteer en discussieer je samen met je tafelgenoten welke thema's het belangrijkst zijn. Bij consensus maak je een selectie van vijf thema's waar je als tafel op wil inzetten. ​De twaalf meest gekozen thema's gaan door naar het districtsforum. Hierover kan je in een tweede stap het geld verdelen. Enkel binnen deze meest gekozen thema's kunnen in een derde stap projecten worden ingediend. 

Waar en wanneer deze startmomenten plaatsvinden en hoe je kan inschrijven, vind je hier.

 

Thema's

Alle bevoegdheden van het district zijn onderverdeeld in 8 beleidsdomeinen. Deze beleidsdomeinen zijn op hun beurt onderverdeeld in 93 thema's. Dit zijn de thema's waarvoor je kan kiezen op de startmomenten.  Wie graag de thema's wil bekijken, vindt ze hier.

Resultaat startmomenten

De resultaten van alle gesprekstafels  worden samengevoegd. De twaalf meest gekozen thema's gaan door naar het districtsforum. Op het districtsforum kan je samen met de andere deelnemers de 1,1 miljoen euro van de burgerbegroting verdelen over deze twaalf thema's.

Meer info

Klik hier voor meer informatie over het districtsforum.

kaartjes met ideeën
startmoment | kaartjes met ideeën
Dries Luyten 1|3
thema's
startmoment | thema's
Dries Luyten 1|3
gesprekstafel
startmoment | gesprekstafel
Dries Luyten 1|3