deelnemers aan burgerbegroting in 2014

Stap 1: Kies thema's op een startmoment

Tijdens de startmomenten in het voorjaar van 2019 beslis jij, samen met andere bewoners, welk thema belangrijk is. Dit is de eerste belangrijke stap in het traject van de Burgerbegroting. 

Op een startmoment krijg je alle info over de Burgerbegroting en wordt de begroting van district Antwerpen op een duidelijke manier voorgesteld. Samen met andere bewoners beslis jij welke thema's belangrijk zijn en geselecteerd worden voor het districtsforum. Je kunt deelnemen aan één van de acht startmomenten op verschillende locaties in het district Antwerpen. 

Startmomenten

Je zit samen met 5 andere bewoners rond de tafel. Eerst geef je aan wat momenteel goed is en wat er beter kan. Aan de hand van deze verkennende ronde argumenteer en discussieer je samen met je tafelgenoten welke thema's het belangrijkst zijn. Bij consensus maak je een selectie van 5 thema's waar je als tafel op wil inzetten. ​De 12 meest gekozen thema's gaan door naar het districtsforum. 

Waar en wanneer de startmomenten plaatsvinden en hoe je kan inschrijven, vind je hier.

Thema's

Alle bevoegdheden van het district zijn onderverdeeld in 8 beleidsdomeinen. Deze beleidsdomeinen zijn op hun beurt onderverdeeld in 68 thema's. Dit zijn de thema's waarvoor je kan kiezen op de startmomenten.  Wie graag de thema's wil bekijken, vindt ze hier.

Resultaat startmomenten

De resultaten van alle gesprekken  worden samengevoegd. De 12 meest gekozen thema's gaan door naar het districtsforum. Op het districtsforum kun jij samen met de andere deelnemers 1,4 miljoen euro verdelen over deze 12 thema's.

Meer info

Klik hier voor meer informatie over het districtsforum.

kaartjes met ideeën
startmoment | kaartjes met ideeën
Dries Luyten1|3
thema's
startmoment | thema's
Dries Luyten1|3
gesprekstafel
startmoment | gesprekstafel
Dries Luyten1|3