Met de Antwerp Museum App haal je meer uit je bezoek aan de musea en de stad
Kinderen in Museum Vleeshuis
Museum Vleeshuis

Het museum Vleeshuis brengt het verhaal over 600 jaar klank, muziek en dans in Antwerpen. Verwacht geen klassiek instrumentenmuseum, maar een levendige reis naar de wereld achter de muziek!

Middelheimmuseum

Het Middelheimmuseum biedt een boeiend overzicht van meer dan honderd jaar beeldende kunst. Het gastvrije kunstenpark bekoort elk jaar meer dan 250.000 bezoekers. De toegang tot het museumpark is gratis.

MAS | Museum aan de Stroom

Het MAS vertelt een vernieuwend verhaal over Antwerpen in de wereld. En over de wereld in de Antwerpen. Onder meer. Want het pakt ook uit met een kijkdepot, museumplein, wandelboulevard en dakpanorama. Het MAS is een totaalbelevenis.

Red Star Line Museum

Het Red Star Line Museum nodigt u uit op een bewogen reis in het voetspoor van de landverhuizers. Maak kennis met de passagiers en vergezel hen op hun trip vanuit hun geboortedorp naar havenstad Antwerpen.

Museum Mayer van den Bergh

Fritz Mayer van den Bergh (1858-1901) interesseerde zich in werken die in zijn tijd ondergewaardeerd waren en legde daarvan een collectie aan. Dat kan u vandaag bekijken in het Museum Mayer van den Bergh.

Christoffel Plantin
Museum Plantin-Moretus

Het Museum Plantin-Moretus is de enige bewaarde drukkerij-uitgeverij uit de renaissance en barok. De voortzetting van de Officina Plantiniana werd in 1555 gesticht door Christoffel Plantin, de eerste industriële drukker.

Peter Paul Rubens, zelfportret
Rubenshuis

Het Rubenshuis is de plaats waar men het dichtst bij de leefwereld van de grootste barokkunstenaar ten noorden van de Alpen komt. In dit paleisachtige decor bracht Peter Paul Rubens 25 jaar van zijn leven met zijn gezin door.

ModeMuseum Antwerpen
ModeMuseum

Centraal in het hartje van de Antwerpse modebuurt ligt het ModeMuseum Provincie Antwerpen, kortweg MoMu. Het museum beheert achter de schermen een collectie van ruim 25.000 objecten (kleding, schoenen, accessoires...) die echter niet voor het ...

Zilverpaviljoen
Zilvermuseum

Momenteel zijn zowel het provinciaal Diamant- als Zilvermuseum gesloten. Maar ze blijven actief als het Diamantpaviljoen en het Umicore Zilverpaviljoen, gevestigd aan de voet van het MAS.