Antwerpen is een museum Ans Brys

De Antwerpse musea zetten sterk in op digitaal.

Van 19 oktober tot 4 november 2018 loopt de dertiende editie van de Digitale Week. Ook de Antwerpse musea nodigen u uit om deel te nemen aan activiteiten waarbij digitale cultuur en het gebruik van multimedia centraal staan. 

Zo bezoekt u de musea met een digitale gids op uw smartphone, piept u virtueel binnen in museumzalen met 360-graden-fotografie, draait u online aan de globes van Blaeu en speelt u met uw kinderen een digitaal muziekspel. 

Antwerp Museum App

De Antwerp Museum App, dat is alle Antwerpse musea in één app. Deze gratis app is de ideale gids tijdens je bezoek aan de Antwerpse musea en de stad.

Meer informatie

Op stap met de Antwerp Museum App Ans Brys
Op stap met de Antwerp Museum App

Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience

Check globes.consciencebibliotheek.be. Draai de globes uit de Nottebohmzaal van Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience rond en bekijk de Hemel- en Aardglobe van Blaeu online.

Meer informatie

 

MASup

MASup, een app met zes feestroutes in het MAS.Deze gratis app, voor en door jongeren, is een avontuurlijke ontdekking van Antwerpens grootste en meest innemende museum, het MAS. Zes rondleidingen in één app, om je steeds opnieuw te laten verrassen door het museum.

Meer informatie

 

Middelheim App

Ontdek het Middelheimmuseum met de Middelheim App, een gratis app voor je smartphone of tablet. 
De Middelheim App leidt je rond in het beeldenpark. Het Middelheimmuseum heeft acht routes voor je uitgestippeld. Alle routes zijn rijkelijk voorzien van tekst, foto, audio en video en met de handige kaart met GPS-functie verlies je de weg niet.

Meer informatie

 

Museum Vleeshuis

Ontdek het museum op eigen ritme met de Vleeshuis-app en ontdek 600 jaar muziekgeschiedenis.

Voor kinderen is er speciaal het digitale muziekspel Boem!Paukenslag.

Meer informatie

Digitaal gezinsspel in de Antwerpse musea Ans Brys
Digitaal gezinsspel in de Antwerpse musea

Digitale week

Ook de Antwerpse cultuurcentra en bibliotheken organiseren activiteiten rond de Digitale Week. De infosessies en workshops zijn zowel voor beginners als gevorderden.

www.antwerpen.be/digitaleweek

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!