Website 'Bookmine' maakt van de stad één grote bibliotheek

Waar vindt u nog meer boeken dan in de Antwerpse bibliotheken? Antwoord: in de boekenkasten van alle Antwerpenaars samen. "Op www.bookmine.be kan je boeken ingeven die je wil uitlenen of ruilen met boeken van anderen", zegt Bastien Lauwers.

De Antwerpse bibliotheken hebben een uitgebreide collectie boeken. Maar er staan er nog veel meer bij alle Antwerpenaars thuis. Bastien Lauwers, de bedenker van 'Bookmine', wil die boeken toegankelijk maken voor u en alle andere Antwerpenaars. 

Onderling boeken lenen

“Er zijn al manieren om boeken te ruilen, zoals ruilkasten waar je gratis een boek kan uithalen en een ander in plaatsen", zegt Lauwers. "Dat spreekt aan, maar ik wil een nog breder publiek bereiken. Op de nieuwe website www.bookmine.be kunnen mensen onderling boeken lenen.” De Antwerpse bibliotheken vonden het idee van Bastien interessant en werkten 'Bookmine' samen met hem uit.

Boekengemeenschap 

Dankzij 'Bookmine' kan u ook in contact komen met mensen met gelijkaardige literaire interesses. Zo ontstaat een gemeenschap van experts, die elkaar boekentips geven.

Hoe werkt het?

  • Maak een profiel aan op www.bookmine.be
  • Geef één of meerdere boeken boeken in die u wil uitlenen of ruilen met een ander boek.
  • Neem een kijkje tussen de boeken van andere lezers en vraag één of meerdere boeken aan die u wil lezen.
  • Via een chat maakt u onderling enkele afspraken over het (uit)lenen van boeken.

Voorlopig kan enkel wie in Antwerpen woont zich registreren. Het experiment wordt na een aantal maanden geëvalueerd.

Meer info en inschrijven

www.bookmine.be  

Het experiment Bookmine is ontstaan in het stedelijke innovatieve labo Stadslab2050. De Antwerpse bibliotheken zetten mee hun schouders onder dit project.