Citaat op Straat Jonathan Ramael

Citaat op Straat: een literair wandelboek over Linkeroever

Wist u dat Linkeroever een literair openluchtmuseum is? Het wandelboek 'Citaat op Straat' vertelt het verhaal van deze Antwerpse wijk. Maak er een leuke wandeling van met de tips van bekende Antwerpenaars zoals Slongs Dievanongs en Johan Bonny.

Meer dan 50 straatnamen op Linkeroever zijn vernoemd naar een schrijver of personage uit de Vlaamse of Europese literatuur. In deze straten prijken arduinen en bronzen stoeptegels waarin telkens een citaat gegraveerd is van de auteur waar de straat naar vernoemd is.

Literaire waarde van Linkeroever

Het project Citaat op Straat is een initiatief van ALO vzw (Actiecomité Linkeroever), onder impuls van oud-journalist Hugo De Ridder. ALO vzw wil de literaire waarde van de Linkeroeverse straatnamen onder de aandacht brengen door in elke straat een stoeptegel, met een beroemd citaat van de auteur naar wie de straat vernoemd is, in het voetpad te plaatsen. Hierbij krijgen ze de steun van district Antwerpen.

Het literaire wandelboek 'Citaat op Straat' is een gezamenlijke publicatie van district Antwerpen en ALO vzw. Daarvoor schreven 50 bekende Antwerpenaars, zoals zangeres Slongs Dievanongs, bisschop Johan Bonny, acteur Axel Daeseleire en auteur Kristien Hemmerechts een korte tekst over een van de citaten. Het resultaat is een verrassende mix van gedichten, brieven aan de (soms eeuwenoude) originele auteurs, persoonlijke anekdotes, herinneringen, en veel meer.

Weg van de platgetreden toeristische paden

Daarnaast is het boek een ideale gids voor een dagje uit in Antwerpen, weg van de platgetreden toeristische paden: Linkeroever is een plek van rust, ontspanning en vermaak tegenover de drukke metropool. Wandel langs één van de 5 literaire routes en plan uw dagje uit op Linkeroever aan de hand van 20 verrassende tips voor eten & drinken, activiteiten, bezienswaardigheden en natuurgebieden.

Meer info over het boek

  • Te koop in de Antwerpse boekhandels, de Stadswinkel, op de Boekenbeurs, in bibliotheek Elsschot en in de lokale krantenwinkels op Linkeroever
  • Boekvoorstelling op de Boekenbeurs op 28 oktober om 12 uur
  • 17,95 euro
  • www.citaatopstraat.be

 

1 reactie op dit artikel:
Jouw avatar
gdc62++

zo jammer dat Hugo De Ridder de boekvoorstelling op de Boekenbeurs niet meer kan meemaken... R.I.P. Hugo