Mastvestpark

District Antwerpen tweede laureaat 'Buurtgroen' in wedstrijd Groene Lente

De Vereniging voor Openbaar groen (VVOG) heeft de winnaars bekendgemaakt van de finale van de Groene Lente 2018. Met de Groene Lente wil VVOG openbaar groen promoten door interessante, creatieve en vernieuwende groenprojecten in de kijker te plaatsen. District Antwerpen werd tweede laureaat in het wedstrijdonderdeel 'Buurtgroen' en behaalde ook 1 bijen- en 3 bloemensymbolen.

Groene gemeente

Het wedstrijdonderdeel ‘Groene Gemeente’ bekroont de beste groenprojecten van 2018, zowel kleinschalige als grotere groenprojecten.

District Antwerpen werd tweede laureaat in de subcategorie Buurtgroen met het project Brooklyn. De bebouwing in dit woonblok in de wijk Luchtbal werd volledig vernieuwd en het middenplein kreeg een groene en kindvriendelijke make-over. De bewoners mochten meedenken over de nieuwe invulling en bij de aanleg werd hiermee optimaal rekening gehouden. De beplanting is zo veel mogelijk inheems, onderhoudsvriendelijk en afgestemd op seizoensbeleving (bloei, herfstverkleuring, zaadvorming, voorjaarsbloeiers). Ze ondersteunt de samenhang tussen de verschillende ruimtes en is afgestemd op haar ruime omgeving (natuurgebied Oude Landen, beplanting van de wijk Luchtbal).​

​Bijenvriendelijke gemeente

In de categorie Bijenvriendelijke gemeente beloont VVOG, in samenwerking met het Departement Leefmilieu, Natuur en Energie, de gemeenten die in 2018 bijenvriendelijke initiatieven hebben opgezet. District Antwerpen diende dit jaar 2 projecten in: de bijenvriendelijke heesterbeplanting op de Mastvest en de vaste inheemse plantenmengelingen van de Scheldewandeling op Linkeroever. De jury bekroonde deze inspanningen met 1 bijensymbool.

Gemeente in bloei

Tot slot deelde VVOG bloemensymbolen uit voor de meest verdienstelijke bloemenprojecten in 2018. VVOG beoordeelde de bloemenprojecten op een aantal criteria, zoals creativiteit, duurzaamheid en ecologie. District Antwerpen kreeg de maximumscore van 3 bloemensymbolen voor alle bebloemingsinitiatieven over het gehele district.

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!