Danser Tony tijdens dansfilm Rise Rise

Feestelijke première van dansfilm Rise

Ontdek als eerste de unieke kortfilm Rise. 25 Antwerpse dansers van 12 tot 76 jaar oud oefenden de ganse lente lang choreografieën en creëerden samen een sfeervolle kortfilm vol hedendaagse dans.

In het kader van het Barok Jaar (Rubens inspireert) nam choreografe Philine Janssens van dans!Apen vzw een diverse groep dansers op sleeptouw. Jong en oud, waaronder Tony (zie foto), kwamen wekelijks samen. Er werd ijverig getraind, veel gelachen en eind juni werd alles op enkele memorabele dagen ingeblikt.

Alle kostuums en rekwisieten zijn gemaakt door vrijwilligers. Zij zorgden ook voor assistentie op de filmset. De scènes werden opgenomen in de National, de 100 jaar oude cinema in de Seefhoek. Filmduo Stonewood & Verdonck blikte de kortfilm in. Componist Guy Van Nueten zorgde voor een passende soundtrack.

Nu is het hoog tijd om het pareltje 'Rise' met de wereld te delen. Het dansensemble verrast u graag met een memorabele performance. Tijdens een feestelijke receptie heffen we het glas op het mooie eindresultaat.

Concept & choreografie: Philine Janssens
Camera & montage: Stonewood& Verdonck
Compositie: Guy van Nueten​
Kostuums: Daniel Smessaert

Praktisch

Filmhuis Klappei
Klappeistraat 2, 2000 Antwerpen
gratis
zo 28/10, deuren openen om 19.30 uur
Meer info via 03 338 35 25 of senioren.antwerpen@stad.antwerpen.be  

Leaflet | Esri, NAVTEQ, DeLorme, Stad Antwerpen
Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!