Noortje Palmers

Winkelen in de Kammenstraat tijdens eindejaar

Het stadsbestuur maakt de Kammenstraat autovrij gedurende de koopjesperiode tijdens de openingsuren van de winkels. Tussen 14 december 2018 en 7 januari 2019 gaan de verdwijnpalen omhoog tussen 11 en 19 uur.

Hebt u een garage in de Kammenstraat of Everdijstraat?

U kunt een badge afhalen om de verdwijnpalen te bedienen. Hebt u nog een badge van vorig jaar? Dan kunt u deze badge opnieuw laten activeren.

 • Bewoners gaan naar het stadsloket Antwerpen, Lange Gasthuisstraat 21, 2000 Antwerpen. Dit kan zonder afspraak. U moet drie documenten meebrengen: uw identiteitskaart, het inschrijvingsbewijs van uw wagen en een bewijs dat u eigenaar of huurder van een garage in de Kammenstraat, Sint-Antoniusstraat of Everdijstraat bent. Het stadsloket is open op dinsdag en woensdag van 8 tot 17 uur, donderdag van 12 tot 20 uur, vrijdag van 8 tot 14 uur en de zaterdagen 1, 15 en 29 december van 8 uur tot 13 uur.
   
 • Bedrijven of handelaars gaan naar het bedrijvenloket van de stad Antwerpen, Francis Wellesplein 1, 2018 Antwerpen. U moet twee documenten meebrengen: een bewijs van uw ondernemingsnummer en een bewijs dat u eigenaar of huurder van een garage in de Kammenstraat, Sint-Antoniusstraat of Everdijstraat bent. Het bedrijvenloket is elke werkdag open van 9 tot 12 uur. U kan langsgaan zonder afspraak.
   

Laden en lossen

Laden en lossen blijft mogelijk. Bedrijven en handelaars kunnen laden en lossen na 19 uur en voor 11 uur. Tussen deze uren zijn de verdwijnpalen naar beneden en is de Kammenstraat toegankelijk voor autoverkeer.

Tijdelijke verandering verkeerssituatie

In volgende straten verandert tijdens de koopjesperiode tijdelijk de verkeerssituatie. Er wordt duidelijke signalisatie aangebracht.

 • Kammenstraat: afgesloten tussen 11 en 19 uur.
 • Everdijstraat: afgesloten ter hoogte van de parking Oudaan.
 • Sleutelstraat: afgesloten aan de Kammenstraat. Er geldt tijdelijk dubbelrichtingsverkeer.
 • Sint-Antoniusstraat: afgesloten aan de Kammenstraat. Er geldt tijdelijk dubbelrichtingsverkeer.
 • Lombardenstraat: dubbelrichtingsverkeer en plaatselijk parkeerverbod.
 • Geefsstraat: enkelrichting voor autoverkeer en openbaar vervoer van Lombardenstraat naar Schoenmarkt, verplicht rechtsaf van Geefsstraat naar Schoenmarkt.
 • Schoenmarkt: enkelrichting in de richting van de Huidevettersstraat.
 • Eiermarkt: enkelrichting tussen Meirbrug en inrit parking Meir (in de richting van de parking). Zo kan verkeer komende uit Sudermanstraat, parking KBC en parking Meir niet meer naar de Meirbrug. Dit verkeer moet via Sudermanstraat terug weg.
Overzicht verkeerswijzigingen

Meer informatie

Wil u meer informatie?

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!