Sportlaureaat neem selfie met alle aanwezigen in Zuiderpershuissportantenne district Antwerpen

Sportlaureaten veroveren het Zuiderpershuis

Op donderdag 7 februari vierde het districtsbestuur en de sportraad van district Antwerpen meer dan 190 sportlaureaten, 2 verdienstelijke leden en 9 bijzondere prestaties. Zowel individuele prestaties als ploegsuccessen kregen de nodige aandacht tijdens het sportgala in het Zuiderpershuis.

Straffe laureaten

De bronzen medaille van Kimberley Buys op het EK zwemmen, de Europese titel jiujitsu van Louis Cloots en het zilver op de Europese Jeugdkampioenschappen zeilen van Eline Verstraelen werden dit jaar feestelijk in de kijker gezet.​

Tot slot werden er nog enkele opmerkelijke sportprestaties in de verf gezet. Patrick Kloek oogstte applaus voor de 1111 marathons die hij al liep. De deelname van Jochen Vankerckhoven aan Race Across France, een spectaculaire wielerwedstrijd van 2600 kilometer, werd passend in de kijker gezet. Jochen werd al fietsend én in wieleroutfit geïnterviewd op het podium van het Zuiderpershuis.

Ook G-sporten zoals G-bowling en boccia kregen de nodige aandacht. Maar liefst 21 G-sporters werden beloond voor hun puike prestaties.

Wushu op de planken

Wushu Team Antwerp (WUTAN) fleurde de show tussendoor op met een spectaculaire demonstratie van een minder bekende Chinese vechtsport. Wushu (letterlijk krijgskunst) is de gemeenschappelijke naam voor alle Chinese vechtsporten.

"Gedrevenheid en enthousiasme"

Charlie Van Leuffel woonde als kersvers districtsschepen van sport voor de eerste keer het sportgala bij: “Het gala is een ode aan de verschillende sporten die in ons district beoefend worden. Het uitgebreid aantal sporten dat tijdens het gala aan bod kwam was opvallend: worstelen, atletiek, jiujitsu, zwemmen, waterskiën, synchroonzwemmen, gymnastiek, zeilen, schoonspringen, judo, wielrennen, waterpolo en tafeltennis.

Ik ben geschrokken van het groot aantal sportlaureaten in ons district. Vooral de diversiteit viel me op. Jong en oud, ploegen en individuen, voetballer of gymnast… Maar doorheen die diversiteit en de verschillende sporttaken was er steeds een duidelijk rode draad: gedrevenheid en enthousiasme.”​

Meer info?

Sportantenne district Antwerpen
Lange Gasthuisstraat 21 | 2000 Antwerpen
tel. 03 338 35 18
sportantenne.antwerpen@stad.Antwerpen.be

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!