Jong meisje met heksenhoek lacht naar de camera, en is omringd door andere kinderen in verschillende verkleedkostuums.Getty Images

Carnavalsdansen op de Skibidi en de Swish Swish met dj Discobart

Zin om jouw verkleedkledij nog eens uit de kast te halen? Goed nieuws! Tijdens de krokusvakantie organiseert de jeugddienst van district Antwerpen twee doldwaze carnavalsfeesten voor alle kinderen tussen 4 en 13 jaar. Discobart draait plaatjes en maakt er een wervelende show van.

Discobart, wat mogen we verwachten van jouw wervelende show?
"Ik kom niet alleen, maar neem mijn vrienden mee om er samen een leuk feestje van te maken. Zoals steeds draai ik kinderhits zoals de Skibidi en de Swish Swish. Er zijn ook veel zotte opdrachten en uitdagingen die de kinderen mogen doen op het podium. En tijdens carnaval draai ik uiteraard ook leuke carnavalshits."


Wie zijn je vrienden dan?
"Overal maak ik nieuwe vrienden. Zo heb ik Anita en Fred leren kennen, zij zijn grote rock-'n-roll artiesten die mij veel hebben geleerd. Ik mag hun microfoon uit de jaren 50 gebruiken en we nemen leuke verkleedkleren mee voor de kinderen, zoals rokjes met bollen en coole zwarte zonnebrillen. Natuurlijk heb ik ook leren rock-'n-roll'en, en dat zal ik met veel plezier aan de kinderen aanleren.

Ik heb ook Russische vrienden. Zij hebben me Balkan leren kennen. Dat is plezante muziek waar we samen op kunnen dansen. Sommige van mijn vrienden kunnen spectaculair goed gitaar spelen, dus geven we alle kinderen een gitaar en gaan we samen tokkelen. 

Op de carnavalfeesten zijn de animatoren van de jeugddienst en alle aanwezige kinderen mijn vrienden. Ik hoop dat ze mij allerlei dansmoves zullen aanleren en hippe muziek leren kennen."

 

Vind je het leuk om je te verkleden?
"Natuurlijk, verkleden is geweldig! Het leukste aan verkleden is dat het je dromen meteen waarmaakt. Een sjaaltje hier, speciale schoenen daar en poef... Je ben getransformeerd in iemand anders. Verkleden laat kinderen nadenken en dromen over wie ze willen zijn of wat ze later willen worden.

Het zal alleszins een plezante bedoeling worden. Ik pak alvast confetti mee! Het is ook leuk dat de kinderen hun mooie verkleedkledij, die ze normaal maar één keer kunnen aandoen op school, nu toch een tweede keer kunnen laten zien. Ik kan niet wachten om te zien welke creatieve kostuums er dit jaar allemaal zullen zijn." 

 

Meefeesten met Discobart?

Klik op het artikel hieronder voor meer informatie en om je in te schrijven.

Discobart fuift samen met kinderen op een carnavalsfeestDistrict Antwerpen

Belevingsblog

Zin in meer? Lees de andere blogberichten van het district Antwerpen en beleef het mee!

Meewerken aan de Belevingsblog? Geef ons een seintje via communicatie.districtantwerpen@antwerpen.be

Publicatiedatum: 4/03/2019